Iskani Bulunmayan Binadaki Eczaciya Sok!

Hazirlanan yeni yönetmelik taslagina göre, ilçelerde, kasabalarda ve beldelerde imar plani yapilmayan yerlerde ya da iskan ruhsati olmayan dükkanlardaki eczanelere 18 ay süre verildi.

Iskani Bulunmayan Binadaki Eczaciya Sok!
Tüm Eczaci Isverenler Sendikasi (TEIS) Genel Baskani Nurten Saydan, hazirlanan yeni yönetmelik taslagina göre, ilçelerde, kasabalarda ve beldelerde imar plani yapilmayan yerlerde ya da iskan ruhsati olmayan dükkanlarda yillarca önce açilmis eczanelerin 18 ay sonunda kapanacagini duyurdu.
Saydan, düzenledigi basin toplantisinda, bu konuda saglik bakanligi'na bir yazi yazdiklarini ve 24 bin eczaneden kaç tanesinin bu nedenle kapanma ihtimali bulundugunu sorduklarini söyledi. Saydan, "Böyle bir istatistigin Bakanlikta da olmadigini ögrendik; ancak hala yanit bekliyoruz" dedi. Saydan söyle devam etti:
ILÇE DISINA IZIN TEK SEFERLIK
"Taslakta yer alan madde ile eczanesini kapatan kisinin ilçe içinde istedigi kadar dolasmasina imkan taninirken, ilçe disinda sadece bir kez eczane açma hakkinin bulunmasi pek çok eczaciyi magdur edecektir. Çünkü eczacilarin çogu kirada. Bazen bir sokak sonrasi baska ilçenin sinirlarina giriyor. Bu ciddi bir soruna neden olacak. Ayni taslak metinde devletimiz eczacilardan bikmis olacak ki devlet hastanelerinde eczaci bulunma zorunlulugunu ortadan kaldirmaktadir. 2013 yilinda eczacilik fakültelerine girecek kisiler sartlari bilerek ise baslayacaklar. Oysa diplomali eczacilar maalesef maç basladiktan sonra kural degisimine maruz kaliyor. Böyle bir kisitlamayi kabul etmiyoruz."
Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284