Kis Lastigi Taktirmayan Yandi

Yolcu ve yük tasimada kullanilan araçlara kis lastigi takma zorunlugu getirildi. Takmayana 500 TL ceza var.

Kis Lastigi Taktirmayan Yandi
Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi, yolcu ve yük tasimada kullanilan araçlara her yilin 1 Aralik-1 Nisan tarihleri arasinda kis lastigi takma zorunlulugu getirdi. Kis lastigini takmayanlar, tespit edildikleri taktirde 500 TL ceza ödeme durumunda kalacak. Yönetmelik 12 Kasim Pazartesi günü yürürlüge girecek.
Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi'nin hazirladigi araçlarin yüklenmesine iliskin ölçü ve usuller ile tarti ve boyut, ölçüm toleranslari hakkindaki yönetmelik Resmi Gazete'de yayimlandi.
Yönetmelikle beraber yolcu ve yük tasiyan araçlara kis lastigi takma zorunlulugu getirildi. Yolcu ve yük tasiyan araçlar her yilin 1 Aralik-1 Nisan tarihleri arasinda kis lastigi takacak. Bakanlik hava sartlarinin durumuna göre bu süreyi bir ay uzatabilecek.
Yönetmelige göre kis lastiginin denetimini ise bakanligin yetkilendirdigi bakanlik personeli ile Emniyet Genel Müdürlügü, Jandarma Genel Komutanligi, Gümrük ve Ticaret Bakanligi'nin sinir kapilarindaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri yapacak. Görevlilerin kis lastigi takmayan aracin isleteni hakkinda 500 lira idari para cezasi karar tutanagi düzenlemesinin ardindan araçlarin lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakin yerlesim birimine kadar gitmesine izin verilecek.
Yönetmelikte ayrica tasima siniri üstünde yolcu alanlarin, haklarinda düzenlenen idari para cezasinin ardindan tüm sorumluluk ve giderler araç isletenine ait olmak üzere fazla yolcularini en yakin yerlesim biriminde indirecekleri ifade edildi.
Yük tasiyan araçlarin ise azami yük agirliginin yüzde 20'den fazla asilmasi durumunda, fazla yükünü Karayollari Trafik Kanunu'ndaki esaslara uygun hale getirmesinin ardindan yola devam etmelerine izin verilecegi belirtildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284