KMÜ, Kocaeli’nde Tanitim Fuarina Katildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Dogu Marmara Insan Kaynaklari Istihdam Fuari ve Üniversite Tanitim Günlerine (DOMIF) katildi. Izmit Uluslararasi Interteks Fuar Alani`nda 07-09 Mayis 2015 tarihlerinde gerçeklestirilen fuarda Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Birimi personelleri Uzm. Aliye Kiray ve Nefise Yüksel temsil etti.

KMÜ, Kocaeli’nde Tanitim Fuarina Katildi

Fuar, Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan halk oyunlari ve bando gösterileriyle açildi. Protokol konusmalariyla devam eden açilis töreninde Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloglu, DOMIF'in is gücü arayanlar ile is arayanlari bulusturan bir fuar oldugunu söyleyerek tüm yurttan katilimcilari olan fuarin ulusal bir nitelik gösterdigine dikkat çekti. “Bir ekonomi ancak istihdama dayali büyürse gerçekten güçlüdür.” diyen Vali Güzeloglu, tüm kurumlarin gerek egitim, gerek ar-ge, gerekse çesitli tesvik mekanizmalariyla istihdami desteklemesi gerektigini belirtti ve DOMIF’in bunun güzel bir örnegini teskil ettigini ifade etti.
Törende konusan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Ibrahim Karaosmanoglu ise “Ülkemizin en önemli degeri genç, dinamik ve çaliskan nüfusudur. Türkiye’yi tetikleyen de bu güçtür. Gençleri iyi yetistirirsek, onlari donanimli ve özgüvenli bireyler haline getirirsek asla issiz kalmazlar.” dedi.
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü de yaptigi konusmada üniversitelerin 2000’li yillardan önce sadece egitim veren kurumlar olarak bilinirken bugün bilgiyi üretip uluslararasilastiran ve bilgiye ticari deger katan kurumlar olarak öne çiktiklarini dile getirdi. Kocaeli Üniversitesinin 76 bin ögrencisiyle Türkiye’nin dördüncü büyük yüksekögretim kurumu oldugunu söyleyen Rektör Hülagü, üniversitenin artik yatay genislemesini tamamlayarak dikey genisleme yani uluslararasilasma ve bir marka degeri olma yönünde ilerlemesine devam ettigini belirtti.
Açilis töreninin ardindan kurdela kesimiyle fuar basladi. Bu yil besincisi düzenlenen fuarda yüksekögretim kurumlari ve firmalardan toplam 300 kurum ve kurulus stant açarken 100 bin ziyaretçi ve 20 bin ögrenci fuara akin etti.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin standi da fuarda ögrencilerin en çok ziyaret ettigi stantlar arasinda yer aldi. Stantta üniversite adaylarina Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin egitim-ögretim olanaklari, ögrenci alinan bölüm ve programlar ile Karaman’a ulasim gibi konularda bilgi verildi ve tanitici dokümanlar dagitildi.
Izmit’te üç gün süren Dogu Marmara Insan Kaynaklari ve Istihdam Fuari (DOMIF) katilimcilara tesekkür belgesi vermesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284