KMÜ Ögrencilerine Kalite Yöntem Sistemi Egitimi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (KMÜSEM) ile Sürekli Egitim ve Kalite Dernegi (SÜREKDER) isbirligiyle KMÜ ögrencilerine kariyer egitimi verildi.

KMÜ Ögrencilerine Kalite Yöntem Sistemi Egitimi

KMÜ Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi konferans salonunda 31 Ekim Cuma günü gerçeklestirilen “ISO 9001-2008 Iç Denetçi ve Toplam Kalite Egitimi”ne çok sayida ögrenci katildi.
“Kalite Yönetim Sisteminin temel prensibi israftan kaçinmaktir”
Bas Denetçi Serife Kalkan’in verdigi egitimde firma kurulumundan hedef, misyon ve vizyon belirlemeye kadar kalite yönetim sistemini etkileyen pek çok olguya deginildi. Kisisel gelisim agirlikli ve uygulamali geçen egitimde Serife Kalkan ögrencilere öncelikle kagittan bir uçak yapmalarini istedi. Bütün ögrenciler uçaklarini yaparak uçurdular. Ancak Bas Denetçi Kalkan, bunun dört tür israfa neden oldugunu açikladi: Zaman, proje, emek ve hammadde israfi. Kurum bazinda ve bireysel olarak da hedefi belirlenmemis, projelendirilmemis ve hiçbir sekilde sorgulanmamis bu tip faaliyetlerin büyük israflara yol açtigini kaydeden Kalkan, “Kalite Yönetim Sisteminin temel prensibi israftan kaçinmaktir.” diye konustu.
ISO 9001-2008 Iç Denetçi ve Toplam Kalite Egitiminin mantiginin sekiz maddeyle açiklanabilecegini söyleyen Kalkan, bunlari su sekilde siraladi: Müsteri odaklilik, liderlik, çalisanlarin katilimi, proses (süreç) yaklasimi, yönetimde sistem yaklasimi, sürekli iyilestirme ve kayzen, verilere dayali karar verme, tedarikçilerle faydaya dayali iliskiler.
Bas Denetçi Serife Kalkan’in iç denetçilikte dikkat edilmesi gereken noktalara açiklik getirmesinin ardindan etkinlik sona erdi. Iki gün süren egitimlerin sonunda 320 ögrenciye katilim belgesi ve sertifikanin yani sira ücretsiz egitim CD’si hediye edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284