KMÜ’de Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Türk Kültürü ve Edebiyatı Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Şehitleri Anma’ programı düzenlendi. Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

KMÜ’de Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

"Şehitlerimizi bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayıramayacak"
Programın açılış konuşmasını yapan Türk Kültürü ve Edebiyatı Öğrenci Topluluğu Başkanı Samed Gökhan Atalay, vatan söz konusu olduğunda Türk milletinin tek yürek haline geldiğini belirterek şunları söyledi: “Bugün zalimlere, hainlere, teröristlere karşı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin duruşunu cesaretle ispatlıyoruz. Türk milletinin birlik ve beraberliğini müdafaa edecek yüksek haslet ve asalet duygusu içindeyiz. Yenilgiyi kabul etmeyen, yıkıma göz yummayan, terörün hain emellerine teslim olmayan bir milletiz. Genç yaşta vatan diyerek cepheye koşan onca askerimiz bayrağı indirmedi, ezanı susturmadı, hainlere ve düşmanlara bu vatanı bırakmadı. Türk milleti hiçbir zaman savaştan kaçmadı, ya istiklal ya ölüm diyerek yoluna devam etti.”
Atalay, Türk milletinin bağımsız ve onurlu yaşaması için şehit olan askerlerimize minnet ve şükranlarını belirterek "Onları bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayıramayacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.” şeklinde sözlerine son verdi.
Anma programı Kuran-ı Kerim tilaveti, öğrenciler tarafından hazırlanan video gösterimleri ve şiirlerle devam etti. Programda PKK tarafından şehit edilen askerler ile El-Bab operasyonunda, Sarıkamış’ta şehit düşenler ve İzmir’de şehit olan Fethi Sekin'e ait video gösterimlerine yer verilirken KMÜ öğrencilerinden İlknur Çoban'ın ‘Kahramanların Ölümü’, Tayfun Kaya'nın ‘Zap Suyu’, Melek Şahin'in ise ‘Oğlun Şehit Oldu’ şiirlerini okumasıyla etkinlik sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284