KOP Üniversiteler Birligi TSE Ile Isbirligi Yapti

Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölgesi Üniversiteler Birligi ile Türk Standartlari Enstitüsü (TSE) arasinda isbirligi protokolü imzalandi.

 KOP Üniversiteler Birligi TSE Ile Isbirligi Yapti

 

KOP Bölgesi Üniversiteler Birligini olusturan 7 üniversite, standardizasyon bilincinin yayginlastirilmasi, standartlarin kullaniminin tesvik edilmesi ve bu dogrultuda ortak panel, konferans ve seminer gibi etkinlikler düzenlenmesi amaciyla TSE ile isbirligi protokolüne imza atti.
KMÜ Rektörü Gökmen KOP-TSE isbirligi toplantisina katildi
Nigde Üniversitesinin ev sahipligi yaptigi protokol imza törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakki Gökbel, Nigde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Seker, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kadir Yildiz, TSE Baskani Hulusi Sentürk, KOP Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Kürsat Güles, KOP Idaresi Baskan Yardimcisi Ihsan Bostanci, TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev ve TSE il koordinatörleri katildi.
Nigde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür yaptigi konusmada KOP Üniversiteler Birliginin oldukça hizli bir sekilde kuruldugunu ve faaliyetlerine basladigini belirtti. Rektör Görür, en son gerçeklestirilen toplantida TSE ile yapilacak isbirligi protokolünün Nigde’de imzalanmasinin kararlastirildigini, bu nedenle toplantinin üniversitelerinde gerçeklestirildigini ifade etti. 
TSE Baskani Hulusi Sentürk ise yaklasik 1 yildir TSE olarak yeni gelismelerle ilgili üniversitelerle ve akademik camiayla iletisim halinde olduklarini belirterek "Küresel ekonomide artik standartlar olmadigi takdirde rekabet imkâni ortadan kalkti. Bugün dünya ticaretinin asgari yüzde 80'i standartlarla, uygunluk degerlendirme kapsamindaki mal ve hizmetlerden olusuyor. Dolayisiyla Türkiye’nin 2023 vizyonuna ulasmak istiyorsak ve gerçekten küresel sorumluluk istiyorsak standartlar alaninda da güçlü olmak gerektigini israrla vurguluyoruz." diye konustu.
KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi Dönem Baskani ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakki Gökbel ise konusmasinda, 4 ili içeren KOP Bölgesi Üniversiteler Birligi'nin çok ciddi bir altyapisi oldugunu ve bu 4 ilde bulunan 7 üniversitenin tamaminin bölge kalkinmasina hizmet vermesinin hedeflendigini söyledi. Konusmalarin ardindan KOP Üniversiteler Birligine üye 7 üniversitenin rektörleri isbirligi protokolünü imzaladi.
Tören sonunda TSE Baskani Hulusi Sentürk tarafindan rektörlere dünyanin ilk standardini yayinlayan ve uygulayan “2. Bayezid'in rolyefi“ takdim edildi. Nigde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakki Gökbel tarafindan da katilimcilara hediyeler sunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284