Mevka Ve Kosgeb`den Uygulamali Girisimcilik Egitimi

Mevlana Kalkinma Ajansi (MEVKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi`nin (KOSGEB) uygulamali girisimcilik egitimi verecegi bildirildi.

Mevka Ve Kosgeb`den Uygulamali Girisimcilik Egitimi
MEVKA'dan yapilan yazili açiklamada, bölgedeki ekonomik ve sosyal potansiyeli ortaya çikaracak çesitli faaliyetlerin yapildigini, bu faaliyetler arasinda KOSGEB isbirligi ile ikincisinin yapilacagi uygulamali girisimcilik egitiminin de oldugu belirtildi.
Girisimciligin ekonomik büyümenin temeli, yeniligin ve kalkinmanin da kaynagi oldugu vurgulanan açiklamada, sunlar kaydedildi:
"Egitimler, Konya'da 2 sinifi genel katilimcilar ve 2 sinifi sadece üniversite ögrencileri (lisans, yüksek lisans, doktora) olmak üzere toplam 4 sinifta 120 kisi; Karaman'da ise 1 sinifi genel katilimcilar ve 1 sinifi üniversite ögrencileri olmak üzere 2 sinifta 60 kisi olarak düzenlenecek. Egitimi tamamlayan katilimcilar, is fikri gelistirme, pazar arastirmasi yapma, üretim plani hazirlama gibi konulari ögrenerek, kendi is planlarini olusturmus olarak sertifika almaya hak kazanacak. Sertifika alan katilimcilarin is planlari KOSGEB tarafindan onaylandigi takdirde 30 bin liraya varan hibe ve 70 bin liraya varan faizsiz kredi girisimci desteklerinden almaya hak kazanacak."
Açiklamaya göre, basvurular 3 Aralik Pazartesi gününe kadar MEVKA'nin Konya ve Karaman hizmet binalari ile Konya Teknokent, KOSGEB hizmet birimine yapilacak. Katilimcilar, KOSGEB tarafindan gerçeklestirilecek mülakatla belirlenecek.
Kaynak: Konya Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284