Muhasebeciler Iftarda Biraraya Geldi

Ilimiz Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasi tarafindan geleneksel hale getirilen iftar programina meslek mensuplari yogun ilgi gösterdi

Muhasebeciler Iftarda Biraraya Geldi
Karadagli Restaurant’ ta düzenlenen geleneksel iftar programina Konya SMMM Odasi Baskani Ismail Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri, SGK Il Müdürü Yasar Yilmaz, Müdür Yardimcilari, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay, Çalisma ve Iskur Müdürü Kenan Ates, SMMMO Yönetim Kurulu üyeleri ve Meslek mensuplari aileleriyle katildi.
Iftar programinda konusan SMMM Odasi Sekreteri Umut Aydin, Ramazan ayinin sevgi, kardeslik, hosgörü ve yardimlasma gibi duygularin doruga ulastigi bir ay oldugunu , maalesef Ramazan ayinda bile Ülkemizde devam eden terör olaylari ile Arakan ve Suriye gibi Müslüman halkin yasadigi cografyalarda her yil yenisinin eklendigi zulümleri siddetle lanetledigini ve meslek mensuplarindan geçen yil Somali’ye yapilan yardimlarin bu yilda Arakan Müslümanlari için yapilmasini istedi.
SMMM Odasinin yaptigi en yogun katilimli iftar yemegi olduguna dikkat çeken Aydin, son zamanlarda en çok ihtiyaç duydugumuz seyin birlik ve beraberlik oldugunu belirtti ve katilimdan dolayi tüm Meslektaslara ve misafirlere tesekkür etti.
Aydin, konusmasinda Muhasebe ve denetim mesleginin, Yeni Türk Ticaret Kanunu ve sonrasinda 660 sayili Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartlari Kurulu hakkindaki Kanun Hükmünde Kararname ile meslek camiamizi ilgilendiren önemli sonuçlar ortaya çikardigina deginen Aydin, denetimle ilgili olarak, geçis sürecinde, SMMM’ lerin haklarinin kisitlanmasi gibi meslek camiasinda ayrimcilik yaratan ve T.C. Anayasasi’nin esitlik ilkesine de aykiri olan bu durumun düzeltilmesinin, büyük bir yanlistan geri dönülmesini sagladigini belirtti. Aydin “Meslek mensuplarinin sorumluluklarinin ve is yükünün giderek çogaldigini belirten Aydin, Türmob’a bagli SMMM odalarinin ve 84.000 meslek mensubunun mesleki birlik ve beraberliginin bagimsiz denetim yetkisiyle ilgili düzenlemede açikça görüldügünü söyledi. Aydin, Gösterdigimiz kenetlenme ve yogun gayret sonucu, bagimsiz denetçilerde yetkilendirme, meslek mensubu olanlar arasindan Kamu Gözetimi Kurumu tarafindan yapilacaktir” diye konustu.
Aydin, ayrica Kamu Gözetim ve Denetim Kurumu Baskani hemserimiz Seyit Ahmet Bas ile Karaman SMMMO adina yaptigimiz görüsmede TÜRMOB Genel Baskani Nail Sanli’ nin da istegi üzere görüsmede Denetçilik unvani için 15 yil kidem sartinin çok oldugunu hatta meslekte en donanimli üyelerin sinavlar ile belgesini alan genç Mali Müsavirler oldugunu, açiklanan egitimler için belirlenen ücretin yüksek oldugunu ve düsürülecegi müjdesi ile Konya’nin da egitim verilecek iller arasinda olmasi talebini ilettiklerini söyledi.
Oda Baskani Ali Ankarali’da “Odamizin tertip ettigi iftar yemegimize yogun katiliminizdan dolayi herkese tesekkür ederim.Onbir ayin Sultani Ramazan ayinda birlik beraberligimizi saglayan,darginlari baristiran bu güzel günler hepimizi mutlu etmektedir.Simdiden Ramazan bayraminizi tebrik ederim” diye konustu.
Yapilan konusmalarin ardindan Sinop’a tayini çikan SGK Il Müdürü Yasar Yilmaz’a, Oda Baskani Ali Ankarali tarafindan Karaman’da bulundugu süre zarfinda özverili çalismalarindan dolayi tesekkür plaketi takdim edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284