Polis, Kari-Koca Cinayetini 24 Saat Dolmadan Çözdü

Ilimizde 2 gün önce evlerinde tabancayla öldürülmüs halde bulunan kari kocanin, ölen adamin babasinin tuttugu tetikçiler tarafindan vuruldugu iddia edildi. Polis, cinayeti 24 saat dolmadan çözdü.

Polis, Kari-Koca Cinayetini 24 Saat Dolmadan Çözdü
Olay, geçtigimiz Persembe günü Mümine Hatun Mahallesi 1507. Sokak’ta bulunan iki katli evin zemin katinda meydana gelmisti. Bir ay önce bugday pazarinda hamallik yapmaya baslayan Ramazan K. (22) ile 2 ay önce dini nikahla evlendigi esi Meryem Kurt’un (28) cinayete kurban gitmesi kadinin diger kocasindan olan 2.5 yasindaki oglunun sabah bos kovanlari alip evin önünde oynadigini gören komsularin eve girmesiyle ortaya çikmisti. Kari kocanin öldürülmesi olayindan sonra Karaman Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri genis çapli sorusturma baslatirken, baba Ibrahim K’nin (50) süpheli hareketlerde bulunmasi polisin dikkatinden kaçmadi. Bunun üzerine ekipler baba Ibrahim K. ve tanidiklarinin üzerine yogunlasti. Cinayeti bir tetikçinin islemis olabilecegi ihtimali üzerine duran polis ekipleri, çalismalar sirasinda tetikçi oldugu iddia edilen 2 kisi ile araci oldugu belirtilen süphelinin izine ulasti. Tetikçi oldugu iddia edilen Hüseyin Ö. (46) ve eve beraber gittikleri ögrenilen Hikmet T. (44) ile baba ile süpheliler arasinda aracilik yaptigi öne sürülen Durmus K. (31) polis tarafindan gözaltina alindi. Süphelilerden Hüseyin Ö'nün cinayeti isledigini itiraf etmesi ve baba Ibrahim K'den para alarak bu isi gerçeklestirdiklerini söylemesi üzerine, polis Ibrahim K'yi evinde gözaltina aldi. Süphelilerden Hikmet T'nin evinde yapilan aramada, cinayette kullanilan tabanca, sopa, ip ve fener de ele geçirildi.
OGLUNUN IKI ÇOCUKLU BIR KADINLA EVLENMESINI HAZMEDEMEMIS
Baba Ibrahim K'nin, insaatlarda birlikte çalistigi 22 yasindaki oglu Ramazan K.’nin iki çocuklu ve iki esten ayrilmis bir kadinla evlenmesini hazmedemedigi ve böyle bir plan yaptigi iddia edildi. Ibrahim K'nin oglunu, Meryem Kurt ile evlenmemesi için defalarca uyardigi, hatta bir hocaya giderek 5 bin lira para karsiliginda oglunun bu evliligi yapmamasi için muska yaptirdigi iddia edildi. Ramazan K. ise, babasi ve ailesini dinlemeyerek Meryem Kurt'la dini nikah yaparak evlendi. Iddiaya göre, oglunu bir türlü ikna edemeyen baba Ibrahim K, infaz planini devreye soktu ve oglu ile esi Meryem Kurt’u öldürtmek için Durmus K’den (31) bu isi yapacak tetikçi bulmasini istedi. Durmus K. de bu isi yapabilecek olan Hüseyin Ö. (46) ve Hikmet T’yi (44) buldu. Yapilan görüsmeler sonucu infaz için para karsiliginda anlasildi. Tetikçi infaz öncesi Ramazan K.’nin oturdugu evin önünde kesif yapmaya basladi. Tetikçi ile arkadasi, kesif yaptiklari sirada Meryem Kurt’un evden disariya çikarak komsusuyla konustugunu gördü ve bunu firsat bilerek Kurt’un kapida unuttugu anahtarlari alarak hizla uzaklasti. Gece saat 01.00 siralarinda eve gelen Hüseyin Ö. ile Hikmet T. önce etrafi kontrol etti. Sokakta kimsenin bulunmadigini gören Hüseyin Ö. ve Hikmet T, gündüz çaldiklari anahtarla kapiyi açarak sessizce eve girdi. Süpheli Hüseyin Ö, sese uyanan Ramazan K.’ye 3 el, odasindaki Meryem Kurt’a ise 2 el tabanca ile ates ederek vurduktan sonra arkadasi Hikmet T. ile otomobille hizla olay yerinden kaçti. Iki süphelinin olayin ardindan bir çorbacida çorba içerken, baba Ibrahim K. ile bulustuklari da ortaya çikti.
RAMAZAN’IN ARKADASLARI YASANANLARA INANAMADI
Meryem Kurt'la evlenmesi nedeniyle babasi tarafindan evlatliktan reddedilen Ramazan K., 1 ay önce bugday pazarinda hamal olarak çalismaya basladi. Ramazan K.’nin cinayete kurban gitmesine çok üzülen bugday pazarindaki hamal arkadaslari, cinayetle ilgili yasananlara duyunca büyük sok yasadi. Arkadaslari, Ramazan’in issiz oldugunu söyleyerek, "1 ay önce yanimizda ise basladi. Ramazan bu evlilikten dolayi babasi ile küs oldugunu bize anlatirdi. Hatta Kurban Bayrami'nda babasini telefonla arayarak bayramini kutlamak istedigini, babasinin ise senin gibi bir oglum yok dedigini bize söylemisti. Ramazan sessiz ve çok gariban birisiydi. Borçlanarak bir motosiklet aldi. Burada kazandigi para ile de kendinden olmayan 2.5 yasindaki esinin ogluna da bisiklet aldi. Biz öldürüldügünü duyunca sok olduk ve hemen evine gittik. Daha sonra babasinin emniyette oldugunu ögrenerek yanina gittik ve bassagligi diledik. Yardimci olmak için de babasindan cep telefonu numarasini aldik" dediler.
BABA VE TETIKÇILER ADLIYEYE SEVK EDILDI
Oglunu, tetikçi tutarak öldürttügü iddia edilen ve polis tarafindan gözaltina alinan baba Ibrahim K, tetikçiyi bulmada yardimci olan Durmus K, tetikçi Hüseyin Ö. ve arkadasi Hikmet T, Emniyet Müdürlügü’nde tamamlanan ifadelerinin ardindan genis güvenlik tedbirleri arasinda adliyeye sevk edildi. Cinayeti isledigi iddia edilen zanli Hüseyin Ö'nün daha önceden adam öldürme ve gasptan sabikasi oldugu ögrenildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284