Rektör Gökmen Trt-Okul’da Kmü’yü Tanitti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, TRT-Okul kanalinda yayinlanan “Rektörler Anlatiyor” programina konuk oldu.

Rektör Gökmen Trt-Okul’da Kmü’yü Tanitti
Tercih asamasindaki adaylara en yetkili agizdan bilgi verme hedefiyle yayinlanan programda Rektör Gökmen, sunucular Rasit Yildirim ve Esra Kaya’nin sorularini yanitladi.
Ögrencilerin istedikleri branslari seçmelerini tavsiye ederek konusmasina baslayan Prof. Dr. Sabri Gökmen, insanin ancak sevdigi isi yaptigi zaman mutlu olacagini söyledi.
Programda Karaman sehrini de tanitan Rektör Gökmen, sehrin sosyo-ekonomik durumuyla ilgili bilgiler verdi. 2013 yili verilerine göre Karaman’da kisi basina düsen milli gelirin 17 bin Türk lirasi oldugunu belirten Prof. Dr. Gökmen, “Karamanimiz issizligin en az oldugu illerden birisidir.” dedi. Gökmen, 250 bin nüfusa sahip Karaman’in büyüksehirlere mesafesinin çok yakin oldugunu sözlerine ekledi.
Program sunucusu Rasit Yildirim’in “Üniversite nüfusa yetiyor mu, sehirde baska üniversitelerin açilmasina gerek var mi?” seklinde yönelttigi soruya KMÜ Rektörü Gökmen “Sehrimize bir üniversitenin yeterli oldugunu düsünüyorum. Konya ve Mersin illerine de yakin oldugu için ikinci bir üniversiteye ihtiyaç olmadigi kanaatindeyim.” seklinde yanit verdi.
Prof. Dr. Sabri Gökmen: ”Üniversitemizin Yeni Dönemde 3.405 Ögrenci Kontenjani Var”
2007’de kurulan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesiyle ilgili bilgiler de aktaran Gökmen, 6 fakülte, 2 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 2 enstitülerinin oldugunu kaydetti. KMÜ’nün 8.611 ögrencisinin bulundugunu ifade eden Prof. Dr. Gökmen, “Üniversitemizin yeni dönemde 3.405 ögrenci kontenjani var. 2013–2014 egitim-ögretim yilinda ögrenci sayimiz 10 bini geçecek.” diye konustu.
Gökmen programda, üniversitenin kökeninin Selçuk Üniversitesi bünyesindeki meslek yüksekokullarina dayanmasina karsin, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin mevcut meslek yüksekokullarina fakülteler ekledigine dikkat çekti. Kurulduklari günden beri lisans agirlikli programlara önem verdiklerini belirten Rektör Gökmen, “Su anda programlarimizin %65’i lisans agirliklidir.” dedi.
Program sunucularinin üniversitenin akademik kadrosunun yeterliligine iliskin sorduklari soruyu Prof. Dr. Sabri Gökmen “Bizim üniversite olarak en büyük sikintimiz ögretim üyelerimizin sayisidir. Özellikle saglik bilimleri ve sosyal bilimler alaninda ögretim üyesi bulmakta zorlaniyoruz. Bu sorun aslinda genel anlamda üniversitelerin özlük haklari bakimindan çekici olmamasindan kaynaklanmaktadir.” seklinde yanitladi. Rektör Gökmen, üniversitelerin ögretim üyelerine cazip hale getirilmesi için yapilmasi gerekenleri ise su sekilde açikladi: “Tüm üniversitelerde doktora yapmak tesvik edilmelidir. Doktorasini bitirmis akademisyenlerin baska üniversitelerde yardimci doçent ve doçentlik kadrosunda görev almasi özendirilmeli. Üniversiteler arasinda rotasyon getirilebilir.” 
Rektör Gökmen: ”Karaman’da Barinma Sorunu Yok”
Programda Prof. Dr. Sabri Gökmen ögrencilerin barinma konusunda hiçbir sikinti çekmeyeceklerini dile getirerek gerek ögrenci yurtlari gerekse sehirde bulunan konutlarin bu ihtiyaci fazlasiyla karsiladigini söyledi ve Karaman’a gelecek ögrencilerin barinma sorunu yasamayacaklarini belirtti.
Ulasim konusunda da bilgiler veren Gökmen, ögrencilerin sehir merkezine yakin olan yerleskeye çok rahat ulasabileceklerini ifade etti. Bisiklet yolu projesine de deginen Rektör Gökmen, proje hayata geçirildiginde yerleskeden çikan üniversite ögrencilerinin önlerinde bulunan bisiklet istasyonlarindan bisikletlerini alarak kente gelebileceklerini anlatti.
Prof. Dr. Sabri Gökmen: “Fiziksel Anlamda Ciddi Mesafe Aldik”
Prof. Dr. Sabri Gökmen, devletin sagladigi kaynaklarla fiziksel anlamda ciddi mesafeler aldiklarina dikkat çekti. Üniversite-sehir-sanayi isbirliginin önemine de deginen Gökmen, “Sehirle isbirligi güçlenirse sorunlar çözülür, hedefe kolay ulasilir. Karaman sehir olarak buna müsait.” ifadeleriyle konusmasini sonlandirdi.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284