Trafo Hirsizlari Kazimkarabekirli Çiftçiyi 100 Bin Lira Zarara Ugratti

Ilimize bagli Kazimkarabekir ilçesinde son dönemlerde artan trafo hirsizligi olaylari çiftçiyi canindan bezdirdi.

Trafo Hirsizlari Kazimkarabekirli Çiftçiyi 100 Bin Lira Zarara Ugratti

Kazimkarabekir Ziraat Odasi Baskani Emir Aksay konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Ilçede son üç günde 11 adet trafo hirsizligi meydana geldi. Küçük Çal ve Sigirci mevkililerinde bulunan Abdurrahman Baykur, Feyzullah Toker, Orhan Bardakçi, Halil Avsar, Abdullah Kaplan, Muzaffer Canevi, Mustafa Baybut, Süleyman Ünüvar, Esat Sahin, Ömer Ali Günaltay, Keramettin Çoban’a ait sulama maksatli kullanilan 11 adet trafo hirsiz yada hirsizlar tarafindan çalindi. Sabah ekis yaptiklari alana giden çiftçiler, trafolarin çalindigini fark etmelerinin üzerine Jandarma ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerinde inceleme yapan Jandarma ekipleri Küçük çal Mevkiinde Çitçilere ait 6 adet Sigirci Mevkiinde ise 5 adet trafonun çalindigini tespit etti. Jandarma ekipleri hirsiz yada hirsizlarin yakalanmasi için bölgede genis çapli arama baslatti. Hirsizlar tarafindan çalinan trafolar nedeniyle Çiftçinin zarari 100 bin liradan fazladir” dedi.
Kazimkarabekirli çiftçiler ise “Geçtigimiz yil üründen yüzümüz gülmedi. Bu senede tam ekilislerin baslayacagi bu dönemde trafo hirsizlari dadandilar. Bu hirsizliklar yüzünden bu senede büyük zarar gördük” ifadelerini kullandilar.
Elektrige bagli trafolarin içerisindeki yag ve bakir teller ile direkteki panolari çalan hirsizlar yüzünden Çiftçiler arazide nöbet tutmaya basladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284