Egitimde Kalite Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ilimiz okullari içerisinde, çalismalariyla “Egitimde Kalite Yönetim Sistemi” kalite ödüllerini almaya hak kazanan okullar belirlenerek Milli Egitim Müdürlügünde yapilan törenle belgelerini aldilar.

Egitimde Kalite Ödülleri Sahiplerini Buldu

Ekip ve kurum kategorilerinde basvuran okul/kurumlarin raporlari degerlendirilerek ödüle layik görülen okullar belirlendi. Il Milli Egitim Müdürlügünde yapilan törenle okullar belgelerini aldi. Egitimde Kalite Yönetim Sistemi konusunda okullarin çalismalari hakkinda bilgi alan Il Müdürü Asim Sultanoglu konuyla ilgili su ifadelerde bulundu:
“Okullarimizda yapilan çalismalarin digerlerine örnek olusturmasi ve daha katilimli olmasi için proje faaliyetlerinin iyi tanitilmasi ve duyurulmasi gerekir. Bu sebeple basarili çalismalarda bulunan okullarimizi ve kalite ekiplerini tebrik ediyorum. Okullarimiz kalite ekipleri ve stratejik planlari ile bugünü degil 4 yil sonrasini planlamali, bu çerçevede çalismalarda bulunmalidir. Mutlaka her okulun kalite ve planlama çalismalariyla ilgili etkin ekipleri olmali. Ekip çalismasini olusturamamis bir okul, sürdürülebilir basari elde edemez. Egitimin her alaninda, egitim ögretim faaliyetleri ve fiziksel imkanlarin iyilestirilmesine kadar kaliteyi artirmaya yönelik girisimler ve müdahaleler olmali. Bu çalismalar okul müdüründen ögretmene, ögrenciden veliye kadar tüm herkese sorumluluk yüklüyor. Düzenlenen çalisma raporlari sirf yapilmis olmasi için degil, gerçek degerlendirmeleri ve sonuçlari kapsamalidir. Bu sayede okullarin zayif yönleri ve yapilanlar, dogru tespit edilerek bize bir sonraki çalismalar için yol gösterici bilgiler verecektir. Elde edilen veriler en kolay, kaliteli ve hizli hizmet üretebilmek için dogru eylem planlari olusturmayi saglayacaktir.” dedi.
Strateji Gelistirme çalismalarindan sorumlu Sube Müdürü Zeki Tuman, iyi yapilmamis planlama ve analizlerle gerçek problemin görülemeyecegini ve çözülemeyecegini ifade ederek zamaninda atilan adimlarla is yükünün azaltilabilecegini ve basarili sonuçlar alinabilecegini, karsilastirma veri tabani çalismalariyla daha verimli veri kontrolü saglanabilecegini söyledi.
Ekip Kategorisinde Hamza Anaç Ilkokulu ve Mümine Hatun Ortaokulu Il birincisi olurken, Akçasehir Ortaokulu ikinci, Göktepe YBO üçüncü oldu. Kurum kategorisinde ise ilkokullarda Yilmaz Babaoglu Ilkokulu, Bozkandak Ortaokulu da tesvik ödülü aldi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284