KMÜ Mühendislik Fakültesinden Bilim Kampi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Savas Sönmezoglu tarafindan önerilen “Biz Kimiz: Gelecegin Mühendisleriyiz Bilim Kampi” adli TÜBITAK projesi, desteklenmeye hak kazandi.

KMÜ Mühendislik Fakültesinden Bilim Kampi

TÜBITAK’in doga, bilim ve teknoloji konularinda farkindalik yaratmak amaciyla destekledigi 4004-Doga Egitimi ve Bilim Okullari çagrisi kapsaminda kabul edilen projeyle Karaman’daki ortaögretim 2. ve 3. sinifa devam eden 40 ögrenciye bilim egitimi verilecek.
Mühendislik Fakültesi ögretim elemanlarinin egitmen ve rehber olarak görev alacagi proje kapsaminda ögrencilere, mühendislik bilimleri konusunda günlük uygulamalar ve teknolojik gelismeler tanitilacak, deneylerle bilimsel yöntemin kavratilmasi ve mühendislik bilimine yönelik olumlu tutumun gelistirilmesi saglanacak.
Bes gün sürecek program kapsaminda “Kendi Robotunu Kendin Yap”, “Web Sayfami Yapiyorum”, “Kendi DNA’mi Görüyorum”, “Elmadan Cips Olur mu?”, “Günes Pilimi Kendim Yapiyorum”, “Nano Malzemeyi Görüyorum”, “Gelecegin Mühendis Adaylari Beton Döküyor”, “CNC Tezgâhinda Adimi Yaziyorum” gibi etkinlikler yapilacak.
05–09 Mayis 2014 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek programda Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin ve Mühendislik Fakültesinin tanitimi yapilarak Mühendislik Fakültesi Ar-Ge Laboratuvarlari, günes pili pilot tesisi ve sanayi fabrikalarinin gezilmesi ile piknik gibi organizasyonlara da yer verilecek.
Proje yürütücüsü Doç. Dr. Savas Sönmezoglu yaptigi açiklamada “Program süresince yapilacak egitim ve faaliyetler ile ortaögretim ögrencilerinin bilimsel yöntemleri kullanarak proje üretmeleri, deney etkinliklerinde bilimsel düsünme ve sorgulama becerilerini gelistirmeleri amaçlanmaktadir. Gün içerisinde yapilacak faaliyetlere ek olarak düzenlenecek gezi ve organizasyonlarla da ögrencilerin bilimsel faaliyetlerin yani sira sosyal anlamda gelisimine katki saglanacaktir.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284