Vali Kahraman Medya Vizyon Programinda Karaman’i Anlatti

Vali Kahraman Kanal Avrupa kanalinda yayinlanan Medya Vizyon programinda Karaman’i anlatti

Vali Kahraman Medya Vizyon Programinda Karaman’i Anlatti
Vali Süleyman Kahraman, ulusal ve uluslararasi alanda yayin yapmakta olan Kanal Avrupa kanalinda yayinlanmakta olan Medya Vizyon programina katildi. Valilik Makaminda Medya Vizyon program sunucu Hami Fiskeci’nin ilimize dair sorularini cevaplayan Vali Kahraman Karaman’in kadim bir sehir olduguna dikkat çekerek, Karaman’in hem geçmisini korumayi hem de gelecegini kurmaya çalistiklarini belirtti. 
Vali Kahraman röportajda Karaman’in 4500 yillik tarihine isaret ederek, Karaman’i istiridye içindeki inci olarak tanimladi. Karaman’in güzellikler içinde güzelliklere sahip olan bir sehir oldugunu ve 735 yil önce Karamanoglu Mehmetbey’in Türkçe Fermani ile Türkçenin Baskentligini üstlendigini belirten Vali Kahraman, Türk Dil Bayrami’nin bu anlamda Karaman için büyük bir önem tasidigi ifade etti. Türk Dil Bayrami etkinliklerine de deginen Vali Kahraman, bu kapsamda hazirlanan kitaplarla ilgili de bilgi verdi.
Karaman’in Türkçenin Baskenti oldugu gibi enerjide, tarimda, kültürde ve turizmde de bir baskent olma yolunda ilerledigini vurgulayan Vali Kahraman, programda Karaman’in ulasim ve lojistik açisindan konumuna dikkat çekti. Karaman’da her geçen gün yeni yatirimlar yapildigini, bu yatirimlarla Karaman’in daha da güzellesip güçlendigini ve Karaman’da issizligin olmadigini dile getiren Vali Kahraman, bu güzellikleri ve degerleri tanitmak için yaptiklari tanitim faaliyetlerine de deginerek, program sunucunu Medya Vizyon programina ve Kanal Avrupa Televizyonu’na tesekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284