KMÜ Ögrencisinin TUBITAK Projesi Kabul Edildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ögrencisi Özlem Süer’in, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumuna (TUBITAK) gönderdigi proje kabul edildi. TUBITAK, Özlem Süer’e 1.500 TL destek verecek.

 KMÜ Ögrencisinin TUBITAK Projesi Kabul Edildi

KMÜ Kamil Özdag Fakültesi Kimya Bölümü 3. sinif ögrencisi olan Özlem Süer’in, “Elektropolimerlesen Polifenol Oksidaz Enziminin Iletken Polimer 4-(2,5-di(tiyofen-2-il)-1H-pirol-1-il) Benzenamine (SNS-NH2) Üzerinde Kovalent Bagla Tutuklanmasi ve Yapilan Bu Biyosensörle Türkiye’de Üretilen Çaylardaki Fenol Miktarinin Tayini” adli projesi desteklenmeye hak kazandi.
TUBITAK-2209 projeleri, üniversitelerde lisans egitimi alan ögrencilerin arastirma projelerine destek saglama amacini tasiyor.
KMÜ Kimya Bölümü ögrencisi Özlem Süer, sevincini arkadaslari ve ögrenim gördügü ögretim elemanlariyla birlikte yasadi. Proje yürütücülügüne basvurmasinda hocalarinin öncü oldugunu belirten Süer, “Proje çalisma asamasinda hocalarimin, özellikle Doç. Dr. Hüseyin Bekir Yildiz’in destegi ile projeyi tamamladik. Beni sonuçtan çok bu projede yanimda olan, beni destekleyenleri hayal kirikligina ugratmamak mutlu etti. Bu projenin benim ve üniversitemin adina hayirli olmasini dilerim” diye konustu.
KMÜ ögrencisinin basarisindan gurur duydugunu belirten Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, arastirma-gelistirme projelerinin her zaman desteklenecegini vurguladi ve proje çalismalarinda hassasiyet gösteren ögretim elemanlarini tebrik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284