Engelli KMÜ Ögrencisinin Azmi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Ev ve Deney Hayvanlari Bölümünde ögrenim gören ve yürüme engeli bulunan Berkehan Isik, bölümünü birincilikle bitirerek mezun oldu.

Engelli KMÜ Ögrencisinin Azmi
Berkehan, mezuniyet gururunu ailesi ve hocalariyla birlikte yasadi. Türkiye’de ilk ve tek olan Ev ve Deney Hayvanlari Bölümünün ders ve uygulamalarini 3.62 gibi iyi bir ortalamayla tamamlayan Berkehan Isik, diplomasini ailesiyle birlikte aldi.
Her ikisi de emekli olan anne ve babasiyla birlikte Istanbul’da yasayan Berke, % 66 oranindaki yürüme engeline ragmen büyük bir azim örnegi gösterdi. Bölümünü birincilikle tamamlayan Berkehan Isik, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ailesinin gurur kaynagi oldu.
Dogustan yürüme engeli olan Berke, “Ailem, arkadaslarim ve bölümdeki tüm ögretim elemanlarinin her konuda çok büyük desteklerini gördüm. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, benim ikinci yuvam oldu. Hocalarim bana ailemin sicakligini ve yardimlarini hiç aratmadilar. Kaliteli ve zengin içerikli bir egitim aldigima inaniyorum. Mezuniyet sevincinin yani sira arkadaslarimdan ve okulumdan ayri kalmanin üzüntüsünü de yasiyorum.” diye konustu.
Bedensel engeline ragmen ögrenim sürecinde hiçbir seyin kendisine engel olmadigini ifade eden Isik, “Çok sevinçliyim. Büyük bir emek sarf ettim. Her seye degdi. Ev ve Deney Hayvanlari Bölümünü seviyorum. Engellere ragmen herkesin üniversitede okumasini tavsiye ediyorum. Okul sürecinde beni hiçbir sey zorlamadi, mezuniyetten sonra da hiçbir sey zorlamaz. Bundan sonraki hedefim, iyi bir kurumda hizmet etmek” sözleri ailesine duygulu anlar yasatti. 
Özürlü Memur Sinavi (ÖMSS) sonucuna göre ev ve deney hayvanlariyla ilgili kurumlara müracaat etmeyi planlayan Berkehan Isik, diplomasini alip memleketine gitmeden önce üniversite hayatini keyifle geçirdigi ortamlari tek tek ziyaret etti. Tüm akademik ve idari personel ile vedalasarak vefa örnegi gösteren Isik, annesi ve babasiyla birlikte Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ailesine minnettar oldugunu, aldigi nitelikli egitimi ve Karaman sehrinin misafirperverligini gittigi yerlere tasiyacagini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284