Karaman’da Tarihi Miraslar Hayat Buluyor

Karaman Belediyesi, Karaman’ın tarihini ve kent yaşam kültürünü anlatan iki yeni evi daha restore etti. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yenileme çalışmaları tamamlanan “Tartan Konağı 2 ve Hürrem Dayı Evi 2” evlerinde incelemelerde bulundu.

Karaman’da Tarihi Miraslar Hayat Buluyor

Karaman Belediyesi, tarihi ve kültürel miraslarımızı yeniden canlandırmak, kent tanıtım ve turizmini harekete geçirmek adına başlattığı tarihi evlerin yenileme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda başlatılan Tartan Konağı 2 ve Hürrem Dayı Evi 2 yenileme çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yenileme çalışmaları tamamlanan tarihi evlerde incelemelerde bulundu.
Kültürel mirasları bir bir hayata döndürdüklerini ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “Karaman kent yaşam kültürü bakımından Türkiye’de örnek şehirler arasında. Topucak Mahallesi’nde, şehrimizin bu bahsettiğimiz yaşam kültürünü anlatan ve yüz yılı aşkın bir süredir ayakta kalmayı başaran evler bulunmakta. Biz bu evleri yaşatmak, kültürümüzü gelecek nesillerimize de anlatabilmek amacıyla tarihi evlerimizi yeniliyoruz. Geçtiğimiz yıl Yunus Emre Evi’ni restore ederek vatandaşlarımızın ziyaretine açtık. Bu yıl ise Tartan Konağı 2 ve Hürrem Dayı Evi 2 projelerimizle iki tarihi mirasımızı daha şehrimize kazandırdık. Bu tarihi evlerimiz Topucak Mahallesinde, Tartan Konağı ve Hürrem Dayı evlerinin hemen yanında bulunuyor İnşallah bu tarihi evlerimizi ay sonu itibari ile ziyarete hazır hale getireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı bu tarihi evleri gezmeye davet ediyorum" dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2016, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284