Eczacilara Tibbi, Bitkiler, Bitkisel Ilaçlar Ve Fitoterapi Konusunda Egitim Verildi

50. Bölge Eczacilar Odasi tarafindan ilimizde bulunan eczacilara tibbi bitkiler, bitkisel ilaçlar ve fitoterapi konusunda iki gün süren meslek içi egitim verildi.

Eczacilara Tibbi, Bitkiler, Bitkisel Ilaçlar Ve Fitoterapi Konusunda Egitim Verildi
Eczacilar Odasi Toplanti Salonunda verilen egitimde Anadolu Üniversitesi Eczacilik Fakültesi’nden Prof. Dr. Betül Demirci ile Yardimci Doç. Dr. Ayhan Altintas tarafindan eczacilar bitkisel ilaçlar konusunda bilgilendirildi.
Eczacilar Odasi Baskani Osman Ünsal burada yaptigi konusmada, “Çok aci bir sekilde izlemekteyiz ki, gerek görsel medyada, gerekse internet ortaminda bitkilerle tedaviyi bir mucize gibi sunarak, insanlarimizin hastaliklarini kendilerine sermaye edinen, sadece ticari kazanç pesinde olanlarin sayisi gün geçtikçe artmaktadir. Bugün kontrolsüz bir sekilde satilan, kendisini eczaci, doktor yerine koyarak hastaliginizi bitkilerle tedavi ettigini söyleyenlerden sadece bitkisel droglar degil kontrolsüz açikta satilan nereden temin edildigini bilmediginiz ve en önemlisi birçogunda yasal limitlerden çok daha fazla zirai ilaç kalintisi olan bitkileri satin alabilirsiniz. Saglik ararken kanserojen tarimsal kalintilara maruz kalabilirsiniz. Sunu unutmayiniz ki; tibbi bitkiler de ayni ilaçlar gibi kontrollü kullanim ve takip gerektiren, sagliginiz açisindan dogru kullanildiginda daimi bir yardimci fakat yanlis yönlendirme ve yanlis kullanimla çok büyük saglik sorunlara neden olabilecek bitkisel ilaçlardir. Profesyonel bir danismandan yardim almadan sadece kulaktan dolma veya bu isin egitimin almamis tamamen ticari kaygi ile bu isi yapanlarin tavsiyesiyle açikta satilan veya nereden temin edildigi bilinmeyen bitkiler size yarardan çok zarar ve belkide geri dönüsümü imkânsiz saglik sorunlari açacaktir. Eczacilik mesleginin en önemli fakülte derslerinden biride bitkilerin tedavi alaninda kullanimi saglayan fitoterapi ve bitkisel droglarin taninmasini ve hazirlanmasini saglayan farmakognazi dersleridir. Bu konuda meslektaslarimizin her biri bu egitimi almis bu konuda yetkili kisilerdir. Sizlere bitkisel tedavi konusunda en iyi danismanlik yapacak kisi eczacinizdir. Su bir gerçektir ki bitkisel ilaçlar hastaliginizin tedavisin de size yardimci olur ama kesinlikle bir mucize vaad etmez. Size mucize vaad edenlere kanmayiniz. Bu konuda danisacaginiz tek yetkili eczacidir çünkü eczaciniz size hayal satmaz” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284