Okullar Arasi Türkiye Oryantiring Sampiyonasi Sona Erdi

2014-2015 Egitim ve Ögretim yili Oryantiring yildizlar ve küçükler (kiz-erkek) Türkiye birinciligi final yarismalari 31 Mayis 2015 Pazar günü yapilan yarislarla sona erdi.

Okullar Arasi Türkiye Oryantiring Sampiyonasi Sona Erdi

31 Mayis 2015 tarihinde Karaman’in Çamlik mevkiinde yapilan Okullararasi Türkiye Oryantiring Sampiyonasi finallerine takim kategorisinde Adana, Ankara, Antalya, Balikesir, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Eskisehir, Gaziantep, Istanbul, Izmir, Kahramanmaras, Kayseri, Kütahya, Malatya, Mersin, Ordu, Sakarya, Siirt ve Sivas. Ferdi kategoride ise; Adana, Ankara, Balikesir, Bursa, Çorum, Izmir ve Trabzon’dan gelen toplam 327 sporcu mücadele etti.
Karaman Çamlik mevkiinde gerçeklestirilen yarismalar zorlu ve bir o kadar çekismeli mücadelelere sahne olurken, sporcularin göstermis oldugu performans renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin farkli illerinden ve Kibris’tan gelen sporculari Vali Murat Koca yalniz birakmayarak müsabakalari bir müddet yerinde izledi. Ayrica federasyon yetkililerinden oryantiring sporu ve yarisma hakkinda bilgi alan Vali Koca, böylesine güzel ve zevkli bir müsabakanin Karaman’da gerçeklesmesinden duydugu memnuniyeti dile getirerek Karaman’da artik tüm spor branslarinin organizasyonlarinin profesyonel bir sekilde yapilabildigini belirtti.
Karaman’da gerçeklestirilen yarisma hakkin bilgi veren Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Karaman’da ilk defa resmi anlamda oryantiring bransinin Türkiye Sampiyonasi finallerinin yapildigini ve bu organizasyonu basariyla tamamladiklarini belirtti. Kisacik, Türkiye’de oryantiring bransinin artik yaygin bir spor dali haline geldigini ve ilerleyen dönemlerde Karaman’da böyle bir sampiyonasinin büyükler kategorisinde de yapilabilecegini belirtti.
Zorlu geçen yarislar sonunda Küçük Erkekler kategorisinde Eskisehir Melahat Ünügör Ortaokulu, Küçük Kizlar kategorisinde Eskisehir Ahmet Sezer Ortaokulu, Yildiz Erkekler kategorisinde Ankara S.Adil Erdogan Ortaokulu, Yildiz Kizlar kategorisinde ise Ordu Basögretmen Ortaokulu kategorilerinde dereceye girerek Okullar arasi Türkiye Oryantiring Sampiyonu olan takimlar oldular. Ferdi kategoride sampiyonluk ipini gögüsleyen sporcular ise, Yildiz Erkekler kategorisinde Ugur Üstündag, Küçük Erkekler kategorisinde Ahmet Özbey, Yildiz Kizlar kategorisinde Ilayda Torman, Küçük Kizlar kategorisinde ise Duygu Yigen ferdi klasman da kategorilerinde Türkiye Sampiyonu olan sporcular oldu.
Yarismada dereceye giren takimlara kupa ve madalyalari Karaman Valisi Murat Koca, Jandarma Kidemli Albay Mustafa Akis, Oryantiring Federasyonu As Baskani Koray Dever, Spor Genel Müdürlügü Genel Müdür Sekreteri Burhan Beder, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Il Kültür ve Turizm Müdür V. Adem Akçay, Oryantiring Il Temsilcisi Yakup Tamer Çitlak tarafindan verildi.
Karaman’da Çamlik mevkiinde gerçeklesen Okullar arasi Oryantiring Türkiye Sampiyonasi finalleri örnegine az rastlanan bir fair play olayina da sahit oldu. Çekismeli geçen yarislarda 269 gögüs numarali Zerrin Deniz isimli sporcu, yarismada derece mücadelesi esnasinda rakibinin yaralandigini fark ederek yaristi birakti ve rakibini bitis noktasina kadar tasidi. Deniz, göstermis oldugu bu fedakarlik ile belki Türkiye Sampiyonlugunu kaçirmis olsa da, tüm sporculara ve katilimcilara unutulmayacak bir sporculuk örnegi göstermis oldu. Zerrin Deniz’in göstermis oldugu bu örnek davranis sonunda Karaman Valisi Murat Koca tarafindan sporcuya plaket takdim edildi.
Yarismalar sonunda olusan Tablo ise;
TAKIM: Küçük Erkekler: 1.Eskisehir Melahat Ünügör o.o, 2. Bursa Osman Gazi o.o, 3. Balikesir Zagnospasa o.o, 4. Izmir Özel Ekin o.o
FERDI: 1.Ahmet Özbey, 2.Anil Isiksoy, 3.Bora ugur Özkaranfil, 4.Kaya Sarper Erimtan
TAKIM: Küçük Kizlar: 1. Eskisehir Ahmet Sezer o.o, 2. Istanbul B.Ada 125.Yil o.o, 3. Bolu Köroglu Ortaokulu, 4. Sivas Cumhuriyet Üni.o.o
FERDI: 1. Duygu Yigen, 2.Sena Güven, 3.Berra Kaplan, 4.Basak Durmaz
TAKIM: Yildiz Erkekler: 1.Ankara S.Adil Erdogan o.o, 2. Istanbul Sögütlüçesme o.o, 3.Bursa Osmangazi o.o, 4.Bursa Doganbey Semiha Acar o.o
FERDI: 1.Ugur Üstündag, 2.Ahmet Tarik Deniz, 3.Demirhan Demirok, 4.Erdem Zülfikar
TAKIM:Yildiz Kizlar: 1.Ordu Basögretmen o.o, 2. Bursa Namik Kemal o.o, 3. Balikesir k.Agaç Ahmet K.Kas o.o, 4. Balikesir Zagnos Pasa o.o
FERDI: 1.Ilayda Torman, 2.Yaren Yilmaz, 3.Begüm Arabaci, 4.Fatma Özdemir
55 YASINDAKI HIRSIZ KOMANDOLARI ARATMADI
Karaman’da, bir is merkezine giren 55 yasindaki kasa hirsizi komandolari aratmadi. Güvenlik kamerasinin kaydettigi görüntülerde kasa hirsizi, is merkezinden ip merdiven sarkitarak kaçti.
Olay, alti ay önce Seki Çesme mahallesindeki Il Özel Idare Is Merkezinde meydana geldi. Havanin kararmasiyla birlikte is merkezine gelen 55 yasindaki Kenan A, önce is merkezinin giris katinda bulunan is yerlerini kolaçan etti. Kenan A, is merkezinin giris kapilarindan birisinin bitisiginde bulunan is yeri açik olmasina ragmen açik olan kapidan içeriye süphe uyandirmadan girdi. Hirsiz, içeri girdikten sonra giris katinda açik is yeri olup olmadigini kontrol etti sonra asansöre binerek üst katlara çikti. Kenan A’nin asansöre binmesinin hemen sonrasinda bir esnaf is yerini kapatarak motosikletiyle is merkezinden ayrildi. Is merkezinin 3. katinda bulunan Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi’ne giren hirsiz Kenan A, burada çelik kasayi açarak içindeki 600 TL’yi aldi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284