Yol Bisikleti Türkiye Sampiyonasi Sona Erdi

24-26 Haziran 2015 tarihleri arasinda Karaman’da gerçeklestirilen “Yol Bisikleti Türkiye Sampiyonasi” sona erdi.

Yol Bisikleti Türkiye Sampiyonasi Sona Erdi

Türk Dili’nin Baskenti Karaman’in ev sahipligini yaptigi Yol Bisikleti Türkiye Sampiyonasi 24-26 Haziran 2015 tarihleri arasinda Karaman-Konya ve Karaman-Mersin çevre yolunda gerçeklestirilen organizasyonda, 6 kategoride toplam 134 sporcu farkli kategoride yaristi.
Sampiyonanin ilk günü zamana karsi yapilan yarislarda 12 km ile 25 km arasi mücadele eden sporcular, yarismalarin ikinci ve üçüncü günü farkli kategorilerde 57, 70 ve 133 km arasinda degisen mesafelerde kiyasiya mücadele ettiler.
Zorlu ve çekismeli geçen sampiyonanin son gününde, Türkiye’de gerçeklestirilen Bisiklet Sampiyonalarinda nadir görülen bir olaya gerçeklesti ve Vali Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik ve Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, baslangiç noktasi olan Aktekke Meydanindan yaklasik 3 buçuk kilometre pedal çevirerek sporculara destek oldular.
Yarismalar sonunda, Büyük Bayan Genel Ferdi Klasmanda 02:08:29’luk derecesi ile Esra Kürkçü, Büyük Erkekler Genel Ferdi Klasmanda 03.20.20’lik derecesi ile Ahmet Örken, Genç Bayan Genel Ferdi Klasmanda 02:07:46’lik deresi ile Ayse Çakir, Master Erkek A Genel Ferdi Klasmanda 01.50.13’lük derecesi ile Nevzat Kiral, Master Erkek B Genel Ferdi Klasmanda 01.59.16’lik derecesi ile Zafer Yalin ve Yildiz Bayan Gene Ferdi Klasmanda 01.55.46’lik derecesi ile Fatma Sezer kategorilerinde sampiyonluklarini ilan eden sporcular oldular. Takim genel siralamalarin da ise, Büyük Erkek Genel Takim Klasmani 1.’si Torku Seker Spor, Genç Bayan Genel Takim Klasmani 1.’si Alanya Doga Sporlari Kulübü, Master Erkek - A Genel Takim Klasmani 1.’si Fiberli Antalya Spor Bisiklet Takimi, Master Erkek - B Genel Takim Klasmani 1.’si Yalova Belediye Gençlik Spor Kulübü ve Yildiz Bayan Genel Takim Klasmani 1.’si Alanya Doga Sporlari Kulübü olmustur.
Sampiyona sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyalari Karaman Valisi Murat Koca, Bisiklet Federasyonu Baskani Emin Müftüoglu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Sube Müdürü O.Selçuk Akbas ve Bisiklet Il Temsilcisi Baris Ünlü tarafindan verildi.
Karaman’da 3 gün boyunca devam eden yarismalarin sorunsuz bir sekilde tamamladigi belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik,” Karaman için önemli sampiyonalardan birini daha geri de biraktik. Ben, bu sampiyonada yer alan tüm sporculari göstermis olduklari centilmence hareketlerinden dolayi tebrik ediyorum. Kategorilerinde rakiplerini geride birakarak Türkiye Sampiyonu olan sporcularimizi ise ayrica tebrik ediyorum. Karaman bisiklet takimimiz ise bu sampiyonada farkli kategorilerde toplam 8 madalya alarak ilimizi en iyi sekilde temsil etmislerdir. Bu basarida emegi geçen tüm antrenör ve sporcularimizi bir kez daha tebrik ediyor ve basarilarinin devamini diliyorum” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284