Karaman’in Çig Süt Kalitesi Ve Süt Toplama Altyapisinda Karsilasilan Sorunlar Çalistayi Yapildi

“Karaman’in Çig Süt Kalitesi ve Süt Toplama Altyapisinda Karsilasilan Sorunlar” konulu Çalistay yapildi.

 Karaman’in Çig Süt Kalitesi Ve Süt Toplama Altyapisinda Karsilasilan Sorunlar Çalistayi Yapildi

Çalistaya Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Karaman Süt Üreticileri Birlik Baskani Süleyman Selim Akkus, Sube Müdürleri, ilimizin süt sektöründeki özel sektör temsilcileri ve üreticiler katildi.

Çalistayda konusan Veteriner Hekim M. Fikri Boyacioglu Karaman’da süt toplama merkezlerinin mevcut durumu ve alt yapi iyilestirilme çalismalari hakkindaki sunumunu yaparak 5996 Sayili Veteriner Hizmetleri, Bitki Sagligi, Gida ve Yem Kanunu ile ilgili bilgiler vererek ideal süt isletmeleri ve tesislerini anlatti.
Milkman Süt ve Süt Ürünleri Gida Sanayi Ticaret A.S. Süt Alim Müdürü Faruk Ersoy ise süt isleme tesislerinde kullanilan çig sütün kalite degeri ve yasanan sorunlar hakkindaki sunumunu yaparak özel sektör olarak süt toplama ve isleme konularinda karsilastiklari sorunlari dile getirdi.
Ilimizde çig sütün toplanmasi ve pazarlanmasinda yasanan sorunlar konusunda Karaman Süt Üreticileri Birligi Baskani Süleyman Selim Akkus yaptigi konusmasinda Karaman Süt Birliginin ve Süt Birligi bünyesinde kurulan süt analiz laboratuarinin çalismalarini anlatti. Son olarak çiftlik sütünün kalite degerini etkileyen faktörler ve çözüm önerileri konusunda Kom Gida A.S. Süt Üretim Çiftliginden Veteriner Hekim Mehmet Selek sunumunu yapti. Çalistay katilimcilarin sorularinin cevaplanmasiyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284