Zoonoz Ve Bulasici Hayvan Hastaliklarindan Korunma Yöntemleri Paneli Yapildi

Üreticilerimizin büyükbas hayvan isletmelerinde sürü sagligi konusunda yeni tekniklere uygun, sürdürülebilir üretim yapmalarini tesvik etmek ve üretilen ürünlerin kalitesini artirmak amaciyla Tarimsal Danismanlik ve Yayim Hizmetlerini Destekleme Dernegi’nin ortagi oldugu Il Gida Tarim Ve Hayvancilik Müdürlügü’nün Mevlana Kalkinma Ajansina sundugu “Büyükbas Hayvan Isletmelerinde Biyogüvenlik Projesi” tanitimi ve proje kapsaminda “Zoonoz Ve Bulasici Hayvan Hastaliklarindan Koruma Yöntemleri” konulu panel düzenlendi.

Zoonoz Ve Bulasici Hayvan Hastaliklarindan Korunma Yöntemleri Paneli Yapildi
11 Haziran Pazartesi günü saat 14.00' de Basyayla Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen programa Basyayla Belediye Baskani Serafettin Bulgurcu, Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdür Yardimcisi Ismail Uluad, Koordinasyon ve Tarimsal Veriler Sube Müdürü Refik Kiraz, Hayvan Sagligi, Yetistiriciligi Ve Su Ürünleri Sube Müdürü Osman Sezer, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi; Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Emin Tekin, Ögretim üyeleri Prof. Dr. Atilla Simsek, Prof. Dr. Bilal Dik ile çok sayida vatandas katildi.
Basyayla Belediye Baskani Serafettin Bulgurcu panelin açilis konusmasini yaparak panelin Karaman ve Basyayla tarimina hayirli olmasi dileklerinde bulundu. Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdür Yardimcisi Ismail Uluad yaptigi konusmada,” Hayvansal orijinli gidalar insan beslenmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Tüm dünyada insanlar beslenme ihtiyaçlarini gidermek için yeryüzünde bulunan mevcut hayvanlardan faydalanirlar. Hayvansal orijinli gidalarinin önemi yaninda insan tüketimine sunulan bu gidalarin insan sagligi için güvenli olmasi daha da büyük önem tasimaktadir. Insan sagligini tehdit eden çesitli mikroorganizmalarin olusturdugu patojen sayisindaki bu artis içinde zoonozlarin önemli bir yere sahip olmasindan dolayi gida güvenliginde söz sahibi kuruluslarin dikkatini çekmekte ve özel tedbirler almaya sevk etmektedir. Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü olarak bizler çiftlikten sofraya güvenli gida ve saglikli sürü, kaliteli hayvansal besinlerin üretiminde farkindaligi olusturmak için bu projeyi hazirladik. Projemize ve panelimizin düzenlenmesinde büyük katkilari olan Valimiz Sayin Süleyman Kahraman’a, Milletvekillerimize, Mevlana Kalkinma Ajansina, destegini esirgemeyen Selçuk Üniversitesi Rektörü ve Veteriner Fakültesi Ögretim üyeleri ile emegi geçen herkese tesekkür ediyor, Ilimiz ve Ilçemiz tarimina faydali olmasi dileklerimle saygilar sunuyorum.”dedi.
Panelin devaminda Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardimcisi; Prof. Dr. Mehmet Emin Tekin,“Sürü Sagliginda Biyogüvenlik Tedbirleri”, Viroloji Anabili Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Simsek, “Zoonoz Ve Bulasici Hastaliklardan Korunma Yollari”, Parazitoloji Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Dik ise “Paraziter Hastaliklarla Mücadele Yöntemleri” konularinda bilgiler verdi.
Panel kokteyl ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284