Yüksek Hizli Ulasimda, Yüksek Hizli Erisim

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Yildirim: `Yüksek Hizli Trenlerde kesintisiz cep telefonu ve internet hizmeti sunulmaya baslandi`

Yüksek Hizli Ulasimda, Yüksek Hizli Erisim

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Binali Yildirim, Ankara-Eskisehir ve Ankara-Konya hattinda çalisan Yüksek Hizli Trenlerde kesintisiz cep telefonu ve internet hizmeti verilmeye baslandigini bildirdi.
Bakan Yildirim, AA muhabirine yaptigi açiklamada, iletisime her yerde ihtiyaç duyuldugunu, ulasim araçlarinda da insanlarin iletisim özgürlüklerini kullanmalarini saglamak zorunda olduklarini ifade etti.
Bu kapsamda, Ankara-Eskisehir ve Ankara-Konya Yüksek Hizli Tren (YHT) güzergahlarinda cep telefonu ve internet hizmeti sunulabilmesi için kapsama alani çalismasi baslattiklarini hatirlatan Bakan Yildirim, "Vatandaslarimiz, evinde ve isyerinde oldugu gibi trenle seyahat ederken de telefon görüsmelerini yapmak, internete baglanmak istiyor. Trenle seyahat eden vatandaslarimiz yolculuk esnasinda bu imkanlarindan mahrum kalmasinlar diye geçen yil baslattigimiz çalismayi tamamladik" dedi.
-"YHT güzergahlarinin yüzde 99'u kapsama alaninda"-
Ankara-Eskisehir ve Ankara-Konya YHT güzergahlarinda yolculuk esnasinda cep telefonu ve internet hizmeti sunulmasi için Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu (BTK) koordinasyonunda Devlet Demiryollari ile Avea, Turkcell ve Vodafone arasinda bir protokol imzalandigini animsatan Yildirim, sunlari kaydetti:
"Bu protokol çerçevesinde her kurum kendi üzerine düsen yatirimlari ve çalismalari yapti. Gelinen asamada her iki güzergahta yüzde 99,9 GSM kapsamasi ile yüzde 95 oraninda Üçüncü Nesil (3G) kapsamasi saglanmis durumda. Yapilan bu çalismalar sayesinde vatandaslarimiz artik YHT güzergahlarinda kesintisiz olarak cep telefonlariyla konusma ve internete baglanma imkanina kavusmus oldu."
-"Yakinda uçakta da ceple konusulacak, internete baglanilabilecek"-
Bakan Yildirim, YHT'den sonra uçaklarda cep telefonu ve internet kullaniminin saglanmasina yönelik çalismalarin da sürdügünü belirterek, yakinda vatandaslarin havayoluyla seyahat ederken kesintisiz bir sekilde haberlesme yapabilecekleri müjdesini verdi.
Insanlarin haberlesme ve bilgiye erisme taleplerinin zaman ve yer siniri tanimadigini vurgulayan Yildirim, Bakanlik olarak Türk insaninin ulastirma ve iletisim alaninda teknolojinin getirdigi kolaylik ve imkanlardan en iyi sekilde faydalanmasini saglayacak çalisma ve projelere büyük önem verdiklerini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284