Yenilenen Basin Kartlarina Basvurular Basladi

Basbakanlik Basin Yayin ve Enformasyon Genel Müdürlügünce (BYEGM) yenilecegi duyurulan basin kartlari için basvurular bugün basladi. Basin mensuplari 08 Kasim-31 Aralik 2015 tarihleri arasinda, BYEGM’nin basin kartlari entegre bilgi sistemi kapsaminda olusturulan “yenikart.byegm.gov.tr” internet sitesinden, elektronik ortamda basin karti yenileme basvurusunda bulunabilecek.

Yenilenen Basin Kartlarina Basvurular Basladi

Basbakanlik Basin Yayin ve Enformasyon Genel Müdürlügünce (BYEGM) yenilecegi duyurulan basin kartlari için basvurular bugün basladi. BYEGM tarafindan geçtigimiz Agustos ayi içerisinde Basin Karti Yönetmeligi’nde degisiklige gidilerek, bir takim yeni düzenlemeler getirilmisti. Anilan yönetmelik geregince BYEGM tarafindan genel kart degisimi yapilmasi yönünde karar verildigi belirtilerek, 08 Kasim–31 Aralik 2015 tarihleri arasinda basin karti yenileme basvurularinin alinacagi bildirildi.
Basin mensuplarinin daha önce almis oldugu basin kartlarinin 01 Mayis 2016 tarihinden itibaren geçersiz sayilacagi da ifade edilerek, mevcut basin kartlarinin yenilenebilmesi için halen basin karti tasimaya devam eden ve Yönetmelikte belirtilen sartlari tasiyan basin mensuplarinin basvuruda bulunmasi gerektigi belirtildi.
Basvurular “yenikart.byegm.gov.tr” den Yapilabilecek
Konuyla ilgili açiklama yapan Basbakanlik Basin Yayin ve Enformasyon (BYEGM) Konya Il Müdürü Cemil Pasli, basvurularin nasil yapilacagi yönünde bilgi vererek, Genel Müdürlügün bu konuda baslattigi çalismalara degindi. Pasli konusmasinda, elektronik ortamda yapilacak basvurularda öncekine nazaran erisimin daha kolay saglanabilmesi bakimindan basin kartlari entegre bilgi sistemi kapsaminda “yenikart.byegm.gov.tr” internet sitesinin olusturuldugunu belirterek, basin mensuplarinin 08 Kasim-31 Aralik 2015 tarihleri arasinda bu siteye girerek basvuruda bulunabileceklerini söyledi. Pasli, “Basin seref karti, sürekli basin karti ve serbest basin karti sahibi basin mensuplarinin da ayni sekilde basvuruda bulunabilecegini ifade ederek, göreve bagli olarak basin karti tasiyan basin mensuplarinin ise durumlarinda degisiklik olanlarin kart yenileme basvurusu yerine kart bilgilerinde degisiklik basvurusu yapmak suretiyle kartlarini yenilemeleri gerektigini” sözlerine ekledi.
Basin Karti Yenileme Basvurusunda Izlenecek Yöntem;
yenikart.byegm.gov.tr internet sitesinden basin karti üst basligi altindaki kart yenileme bölümüne girilerek “Basin Mensubu Giris” butonu tiklanir. Açilan ekrandan “Kayit Ol” butonu tiklanarak “Kayit Formu” doldurulur. “Kayit Ol” denildikten sonra girilen e-posta adresine BYEGM tarafindan kullanici adi ve sifre gönderilecek. “Basin Mensubu Giris” ekranina geri dönülerek, TC kimlik numarasi ve parola ile sisteme giris yapilarak, “Bilgilerim” sekmesinden kisisel bilgiler ile kart bilgileri kontrol edilebilir. “Basvurularim” sekmesinden “Kart Yenilemeye Basvur” butonuna tiklanarak basvuru ekrani açilir. Sistemde kayitli fotograf degistirilmek istenirse yeni fotograf yüklenir. Agirlikli olarak çalisilan çalisma alani seçilerek çalisma alani bölümü doldurulur. Birden fazla alanda agirlikli ve aktif çalisma yapiliyorsa “Genel” seçilir. “Basvuru Gönder” butonuna tiklanarak basvuru onaylanir.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284