Almanya’ya Gidiyorlar

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari çerçevesinde hazirlamis olduklari LDV Hareketlilik Projesi kabul edilen Ermenek Anadolu Saglik Meslek Lisesi ile proje ortaklari Karaman ve Silifke Anadolu Saglik Meslek Liseleri idareci, ögretmen ve ögrencilerinden olusan proje ekibi Almanya’ya gidiyor.

Almanya’ya Gidiyorlar
Ermenek Saglik Meslek Lisesi, Karaman Anadolu Saglik Meslek Lisesi idareci ve ögretmenlerden olusan proje ekibi Almanya proje toplantisi öncesi Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’u ziyaret ederek projeleri hakkinda bilgi verdiler. Sube Müdürü M.Akif Duman ve Proje Koordinasyon Ekibinden Bayram Gerçek’in de katildigi ziyarette Karaman Anadolu Saglik Meslek Lisesi Müdürü Serkan Demirtas, “Projemiz AB ülkelerindeki yasli bireyler ve yatalak hastalarin bakim hizmetlerinin incelenmesi sonucu kazanimlar saglamak amaciyla katilimcilarin ülkelerindeki mesleki egitim kurumlarina, ögrencilerine ve ögretmenlerine yönelik olarak hazirlanmistir. Ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz proje sonunda elde edecekleri deneyimler ile daha donanimli hale gelebileceklerdir. Projemizin koordinatörü Ermenek Saglik Meslek Lisesi, ortaklarimiz ise Karaman Anadolu Saglik Meslek Lisesi ve Silifke Anadolu Saglik Meslek Lisesidir. Bu kapsamda 21 kisilik proje heyetimiz 22 Nisan- 12 Mayis 2012 tarihleri arasinda Almanya’da gerçeklestirilecek olan proje toplantisina katilacaktir” dedi.
Ermenek ve Karaman Anadolu Saglik Meslek Liseleri proje ekibini agirlamaktan dolayi memnuniyetini dile getiren Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy yaptigi açiklamada; “Ilimiz egitimin her alaninda oldugu gibi Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlarinda da basarili bir performans sergilemektedir. Proje vizyonuna sahip okullarimiz yapmis olduklari projelerle basarilarini taçlandirmaktadir. Okul ve kurumlarimiz hazirlamis olduklari AB projeleri araciligiyla ülkeler arasindaki önyargilari ortadan kaldirarak dostluk ve baris köprüleri insa etmekte, dünya barisina katkida bulunmaktadir. Ayrica bu projeler vasitasi ile ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz AB üyesi ülkelerde saglik ve bakim hizmetlerinde kullanilan ileri teknolojileri ve yöntemleri yerinde görme firsati bulmus olacak, mesleki gelisimlerine katki saglayacaklardir. Kendilerini göstermis olduklari basarili proje çalismalarindan dolayi kutluyor, bu basarinin bütün okul ve kurumlarimiza örnek teskil etmesini diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284