Güncel Yapay Zeka Sunumu Yapıldı

TÜBİTAK’ın 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Fatih Demirci tarafından bir sunum yapıldı.

Güncel Yapay Zeka Sunumu Yapıldı

Bilim ve Teknoloji Haftası’nı 81 ilde 81 bilim söyleşisi ile kutlayacak TÜBİTAK’ın, projeleri ile öğrencilere artı değer kattığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan eğitimciler olarak öğrencilerin medeniyet algısı yüksek köklü geçmişle bütünleştirip çağın gerekleriyle bugüne ve geleceğe hazırlamanın çabası içerisinde olduklarını söyledi. Konuşmasında bu geçiş sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiği vurgusunu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan konuşmasında teknolojiyi doğru kullanan öğrenciler yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik düzenlenen programda Güncel Yapay Zekâ Uygulamaları konusunda bilgiler veren TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Fatih Demirci sunumunda yapay zekâ uygulamalarının tarihçesine ilişkin bilgiler verdi. Online olarak yapılan sunumun moderatörlüğünü İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç yaparken Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Fatih Demirci konuşmasında günümüzde sıkça kullanılan yapay zekâ uygulamalarının gelecek yıllarda otonom cihaz ve makinelerle daha fazla hayatımızda yer edineceğini söyledi. Online eğitim soru cevapların ardından sona erdi. Haber: Emel Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284