KMÜ Gıda Mühendisliği Öğrencilerinden Poster Sergisi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü 2016 mezunları tarafından poster sergisi düzenlendi.

KMÜ Gıda Mühendisliği Öğrencilerinden Poster Sergisi
Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirilen serginin açılışına Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çevik, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yalçın Coşkuner, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Melek Genç’in Çalışması da Sergide Yer Aldı
Yaklaşık otuz posterin yer aldığı sergide yüze yakın öğrenci, danışmanları eşliğinde gerçekleştirmiş oldukları bitirme projelerini sergilediler.
17 Mayıs’ta yaşanan kazada hayatını kaybeden Gıda Mühendisliği son sınıf öğrencisi Melek Genç’in çalışması da sergide yerini alırken arkadaşları Melek’i unutmayarak çalışmasını karanfille süslediler.
Sergide ayrıca 07-08 Nisan’da Gaziantep’te düzenlenen 7. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresinde birinci olan ve danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Abdulvahit Sayaslan’ın yaptığı Ayşe Merve Çamlı’nın çalışması da yer aldı.
“Serginin, Melek’in arkadaşlarına moral olduğu kanaatindeyim”
KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çevik poster sergisi ile ilgili düşüncelerini paylaşarak, “Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizin öğretim üyelerinin danışmanlığında yapmış oldukları çalışmalardan oluşan sergiyi büyük bir ilgiyle ziyaret ettik. Öğrencilerimizin kendilerini tanıtma imkânı buldukları ve bir yıllık emeklerinin karşılığı olan bu sergide güzel bilgiler edindik. Geçtiğimiz ay gerçekleşen acı olayda KMÜ ailesi olarak büyük bir üzüntü yaşadık. Hayatını kaybeden öğrencimiz Melek Genç’in çalışmasının da bulunduğu sergide olayın burukluğunu hissetsek de bu serginin düzenlenmesinin Melek’in arkadaşlarına da moral olması açısından etkili olduğu kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Osman Çevik konuşmasının son bölümünde sergide emeği geçenlere teşekkür ederek, öğrencilere başarılarının devam etmesi temennisinde bulundu. Prof. Dr. Osman Çevik ayrıca “Hayatını kaybeden öğrencimiz Melek Genç’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.
“Büyük bir acı yaşadık fakat maalesef ki hayat devam ediyor”
KMÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ise öğrencilerin bir yıl boyunca almış oldukları teorik ve uygulamalı eğitimler sonucunda yaptıkları çalışmaları gayet başarılı bulduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimizi ve onlara eşlik eden öğretim elemanlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Daha bir ay öncesi gerek Gıda Mühendisliği Bölümü gerekse üniversitemiz açısından çok büyük bir acı yaşadık. Fakat maalesef ki hayat devam ediyor ve bizler bugünü yaşamak zorundayız. İlim yolunda ölenlerin şehit sayıldığına dair rivayetler vardır. Bu elim kazada vefat eden öğrencimizin de bu sınıf içine dahil edilmesi ve cennetle ödüllendirilmesi için dua etmeliyiz. Buradan tekrar öğrencimiz Melek’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Ayrıca hala tedavi gören arkadaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Sergide emeği geçen herkese teker teker teşekkür ediyor ve serginin hepinize hayırlı olmasını diliyorum.”
Sergi, KMÜ Spor Şenlikleri’nde basketbol öğrenci kategorisinde dereceye giren Viskozite takımı sporcularına ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.






 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284