KMÜ Öğrenci Topluluklarından 200’ün Üzerinde Etkinlik

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Öğrenci Toplulukları, 2017 yılında 206 farklı etkinlik düzenleyerek yeni bir rekora daha imza attı.

KMÜ Öğrenci Topluluklarından 200’ün Üzerinde Etkinlik

KMÜ’de faaliyet gösteren 65 öğrenci topluluğu üniversitenin kendilerine sunduğu eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra düzenledikleri etkinliklerle sosyal yaşantılarını renklendirirken öğrenci arkadaşlarını da faydalı etkinliklerle buluşturdular.

Beş bini aşkın öğrencinin üye olduğu topluluklar; konferanslardan eğitim seminerlerine, sportif faaliyetlerden gezilere, tiyatro gösterimlerinden yardım kampanyalarına kadar pek çok etkinlik düzenleyerek KMÜ ailesi ve Karaman halkına dolu dolu bir yıl geçirme fırsatı sundular.

Etkinliklerde İlk Sıra Konferansların

2017 yılı içerisinde düzenlenen etkinlikler arasında ilk sırayı konferanslar aldı. Öğrenci toplulukları 91 konferans düzenleyerek bilgiye doyarken bunun yanı sıra beş söyleşi, beş eğitim semineri, üç panel, iki kongre ve iki kurs gerçekleştirdiler. Böylece öğrenciler toplamda 108 adet bilimsel toplantı düzenlemiş oldular.

Sanatsal ve kültürel faaliyetlerle renkli gösterilere imza atan öğrenci toplulukları dokuz sinema ve belgesel gösterimi, yedi sergi, dört tiyatro, iki de şenliğe imza attılar. Topluluklar, yıl boyunca 35 adet de teknik gezi ve ziyaret programı düzenlediler.

Öğrenciler yedi adet yardım ve kitap toplama kampanyası düzenlerken dini dünlerde de on kez kandil simidi ve aşure dağıtımı yaptılar.

Topluluklar sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ise yedi kere kan bağışı, dört kere de fidan dikimi faaliyeti gerçekleştirdiler.

Üniversitede ayrıca öğrenci toplulukları tarafından üç farklı anma programı ve iki toplantı düzenlendi. Topluluklar bunun yanı sıra üç kere basın açıklaması gerçekleştirirken iki turnuva, bir yemek programı, bir balon gösterisi ve bir de kardeşlik etkinliği ile yılı tamamladılar.

Öğrenci Topluluklarının Sıralaması Belli Oldu

Üniversitede düzenlenen etkinliklerin topluluk bazında sıralamasında Kültür, Ahlak ve Medeniyet Topluluğu yıl boyunca 14 etkinlik düzenleyerek en fazla etkinlik yapan topluluk oldu. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu ise 12 etkinlik ile ikinci sırayı alırken Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu 11 etkinlikle üçüncü sırada yer aldı.

Damla, Sosyoloji, Türk Otağı ve Üniversiteli Aktif Gençler Öğrenci Toplulukları ise sıralamada 10 etkinlikle dördüncülüğü paylaştılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284