KMÜ, ÖYP’li Arastirma Görevlileriyle Istisare Toplantisi Yapti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), Ögretim Üyesi Yetistirme Programi (ÖYP) kapsaminda farkli üniversitelerde lisansüstü ögrenim gören arastirma görevlileriyle ilk toplantisini yapti.

KMÜ, ÖYP’li Arastirma Görevlileriyle Istisare Toplantisi Yapti
Ankara’da Üniversitenin Iç ve Dogu Anadolu, Çukurova ve Karadeniz bölgesindeki ÖYP arastirma görevlilerini bir araya getiren toplanti, 15 Ocak 2013 Sali günü 13.00-16.00 saatleri arasinda gerçeklestirildi.
Toplantiya KMÜ Rektör Yardimcisi ve ÖYP Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Karatas, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Çevik ve Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin ile Ankara, Hacettepe, Gazi, Orta Dogu Teknik, Selçuk, Necmettin Erbakan, Erciyes, Anadolu, Atatürk, Çukurova ve On Dokuz Mayis Üniversitelerinde ögrenim gören KMÜ’lü 63 arastirma görevlisi katildi.
Prof. Dr. Kemal Esengün yaptigi açilis konusmasinda arastirma görevlilerinin, bulunduklari üniversitelerde Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini en iyi sekilde temsil etmesi gerektigini söyledi. Prof. Dr. Esengün, ÖYP’li akademisyenlerle bir araya gelmekten mutluluk duydugunu ifade ederek “Yapacagimiz toplantinin, sorunlarin ve isteklerin gündeme getirilip çözümler üretilmesi baglaminda verimli geçecegine inaniyorum. Tanisma ve görüs alisverisinde bulunma açisindan bunun önemli bir toplanti oldugunu belirtmek istiyorum.” diye konustu.
Oturum baskanligini ÖYP Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Karatas’in yaptigi toplantinin ilk oturumunda arastirma görevlilerinin sorunlari paylasildi. ÖYP arastirma görevlileri, öncelikle böyle bir toplantinin düzenlenmesine olanak saglayan basta KMÜ Rektörü olmak üzere tüm yöneticilere tesekkür etti. Bu toplantinin ayrica kendilerine deger verildiginin bir göstergesi oldugunu vurgulayan arastirma görevlileri, her yil en az bir kez bir araya gelmek istediklerini dile getirdi.
Arastirma görevlileri, genel anlamda bulunduklari kurumlarda büyük sikintilar yasamadiklarini belirterek, çalismalarini gerçeklestirirken ekipman saglanmasi konusunda küçük sorunlar yasadiklarini ifade ettiler. Toplantida konusulan ana konular ÖYP bütçesinin kullanimi, arastirma projeleri, yurt disi ve yurt iç bilimsel çalismalara katilim, yüksek lisans ve doktora süreleri, üniversitelerde uyum gibi basliklar altinda toplandi.
Toplantinin ikinci oturumunda Prof. Dr. Mehmet Karatas genel bir degerlendirmede bulunarak “Kendimizi bilimsel açidan donanimli yapmak zorundayiz. Bilimsel yeterliligimiz tartisilmaz olmalidir. Hepinizin üniversitemize geri döndügünüzde edindiginiz bilgi ve birikimleri meslektaslariniz ve ögrencilerimizle en iyi sekilde paylasacaginiza ve üniversitemize katki vereceginize inaniyorum.” dedi. 
KMÜ’nün ÖYP arastirma görevlileriyle toplantilari ilerleyen dönemlerde de devam edecek. KMÜ, Ege Bölgesindeki arastirma görevlileriyle 28 Ocak 2013 tarihinde Izmir’de, Marmara Bölgesindeki arastirma görevlileriyle de 14 Subat 2013 tarihinde Istanbul’da bir araya gelecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284