KMÜ’de Hizmet İçi Eğitimler Devam Ediyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından 2016 yılı hizmet içi eğitim planı çerçevesinde yaklaşık dört hafta sürecek olan hizmet içi eğitimin ikinci haftası tamamlandı.

KMÜ’de Hizmet İçi Eğitimler Devam Ediyor
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve çok sayıda personelin katıldığı eğitim programının ilk gününde KMÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Mali Hizmetler Uzmanı Abdullah Demirel, Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği hakkında bilgi verirken Şube Müdürü Fatih Haklı, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sisteminin (KBS) bir parçası olan Harcama Yönetim Sistemi (HYS) hakkında açıklamalarda bulundu. Fatih Haklı, e-dönüşümün kamu mali yönetimi alanında da sürdüğünü, HYS uygulamasının bunun önemli bir parçası olduğunu ve personelin işlerini oldukça kolaylaştırdığını belirtti.
Eğitimin ikinci gününde KBS’nin diğer önemli bir modülü olan Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi (TKYS) hakkında önemli bilgiler veren Şube Müdürü Fatih Haklı, Taşınır Mal Yönetmeliğinde 2016 yılı içerisinde yapılan değişikliklerin sisteme yansımaları üzerinde durdu. Haklı, kamuda taşınır mal yönetiminin ilkeleri ve kamu mallarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılabilmesi için kayıt ve kontrol işlemlerinin TKYS üzerinden yürütülme esasları gibi konularda örnek uygulamalara yer vererek interaktif bir sunum gerçekleştirdi.
Eğitim, katılımcıların sorularının cevaplanması ve genel değerlendirmelerle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284