Kalbini Omzunda Taşıyor

Cihaz takılmaması halinde hayatını kaybedecek olan 37 yaşındaki Kemal Çelebi, uygun kalp bulunmasını bekliyor. Yaklaşık 3 yıldır kalp hastası olan Kemal Çelebi 2 ay önce nakil yapılan yapay kalp ile şuan hayatını devam ettiriyor.

Kalbini Omzunda Taşıyor
Kemal Çelebi İlimiz de Organ Bağışı çalışmalarında gönüllü olarak çalışan Ercan Çalışkan’n önderliğinde ve destekleriyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi bölümünde kendisine kalp destek cihazının takıldığını belirtti.
Hasta olmadan önce esnaflık yaparak geçimini sağlayan Çelebi şuanda herhangi bir işte çalışamayarak ailesinin yanında kalıyor.
Bağış listesinde kendisine uygun kalbin bulunmasını bekleyen Kemal Çelebi, Ercan Çalışkan ile Karaman Genel Sekreterliğine yaptıkları ziyarette, organ bağışı konusundaki arkındalığının kendi başına geldiğinde oluştuğunu vurguladı.  “Organ bağışı konusunda uzaktan bilgi sahibiydik. Ancak ne zaman “kalp nakli şart” dediler o zaman ne kadar hayati bir mevzu olduğunu kavradık” dedi.
Organ Bağışı gönüllüsü Ercan Çalışkan’da “Kemal kardeşim çok daha kötü durumdaydı. Kendisine yapay kalp takılması için rehberlik yaptık. Bugüne kadar, Karaman da 3 kişiye yapay kalp, 4 kişiye de donörden kalp nakli için vesile olduk” şeklinde konuştu. Organ bağışı konusunda halkımızın çok daha duyarlı olması gerektiğini ifade eden Çalışkan bağışlanan bir organla hayatına hayat katılacak insan sayısının çok fazla olduğunun da altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2016, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284