KMÜ’den Hizli Diploma Uygulamasi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi`nde, mezunlarin diplomalarini en kisa sürede teslim almalarini öngören uygulamalar basladi.

KMÜ’den Hizli Diploma Uygulamasi

Geçen yil, ögrencilerin diplomalarini kargo ile adreslerine gönderen üniversite, bu yil ögrencilerin lehine yeni bir uygulamayi daha hayata geçirdi. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi'nde son sinif ögrencilerinin sinav sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan birkaç saat içerisinde diplomalari hazirlaniyor. Türkiye’deki üniversiteler arasinda esine az rastlanan bu uygulama ile birlikte bu yil KMÜ Kamil Özdag Fen Fakültesi son sinif ögrencilerine mezuniyet töreninde diplomalari verildi. Egitim-ögretim dönemi içerisinde ders degisikligi yapilmamasi, daha sistematik bir otomasyon programi ve bürokratik islemlerin minimuma indirilmesiyle birlikte hayata geçen uygulama sayesinde Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ögrencileri, sinavlarinin bitmesinin ardindan diplomalarini teslim alarak memleketlerine gitmenin keyfini yasadi.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen konu ile ilgili yaptigi açiklamada KMÜ’nün 2007 yilinda kurulmasina ragmen getirdigi yeniliklerle örnek bir üniversite olma yolunda ilerledigini ifade etti. Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Üniversitemiz genç, dinamik ve gelisime açik yapisi ile her yeni gün yeni bir uygulama gelistirerek, gerek ögrencilerine gerekse ülkemize hizmet etmeye devam ediyor. Amacimiz egitim-ögretim faaliyetlerini en iyi sekilde gerçeklestirmenin yani sira getirdigi yeniliklerle de adindan söz ettiren iyi bir üniversite olabilmek. Bu hedef dogrultusunda KMÜ ailesi olarak ilerlemeye devam edecegiz. Diplomalarin hizli bir sekilde teslim edilmesini saglayan bu uygulamada emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284