Çaliskan:“Öncelikli Hedefimiz 2015 Yilina Kadar Kamu Yatirimlarini Tamamlamak

Belediye Baskani Çaliskan, Karaman’in degisip gelismesi için önlerinde 2019 yilina kadar bir hizmet süreci bulundugunu ancak öncelikli hedeflerinin 2015’e kadar bakanliklarla birlikte yürütülen büyük projelerin çogunlugunu tamamlamak oldugunu söyledi.

Çaliskan:“Öncelikli Hedefimiz 2015 Yilina Kadar Kamu Yatirimlarini Tamamlamak

Kale Sosyal Tesislerinde basin mensuplariyla sabah kahvaltisinda bir araya gelen Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, 30 Mart seçimlerinin ardindan Karaman’in gelecegi için önemli projelere hizla basladiklarini belirterek, “Karaman’i bir marka sehir yapmak için biz ne gerekiyorsa onu yapacagiz. Öncelikli hedeflerimiz bakanliklarla birlikte yürütülen projeleri 2015 yilinda yapilacak olan genel seçimlere kadar tamamlayip hizmete açmaktir. Bu projelerin basinda Devlet Su Isleri ile birlikte ortaklasa yürüttügümüz taskin suyu önleme projesidir. Bu proje kapsaminda mücavir alan içinde kalan arazilerin kamulastirmasi belediyemiz tarafindan yapilacaktir. Yeni çevre yolu projemizde Karaman için önemli bir gelismedir. Bu konuda da Bakanimiz Lütfi Elvan’in büyük desteklerini görüyoruz. Proje ihale asamasindadir ve Sayin Bakanimiz tarafindan kesin ihale tarihi önümüzdeki günlerde açiklanacaktir. Bu yolun iki yil içerisinde tamamlanmasi hedefleniyor. Mut yolu Karaman girisine yapilacak olan farkli seviyeli kavsak sehrin girisini daha modern ve kullanisli hale getirecek. Valilik kavsagindan Mut yoluna kadar olan yaklasik bir kilometrelik mesafe bölünmüs yol olarak düzenlenecek. Yine Devlet Demir Yollari ile birlikte yürütülen projeler kapsaminda Makro Market civarindan Larende Mahallesine giden yol üzerine üst geçit yapilacak. Tren yolu üzerine yapilacak olan üst geçit sayesinde Larende Mahallesi ile sehir merkezi arasindaki geçis güvenli bir sekilde saglanacak. Bir baska üst geçis projemiz ise Seyh Samil mahallesine giden yol üzerinde olacak. Bu üst geçit sayesinde Seyh Samil Mahallesi ile sehir merkezi arasindaki geçis güvenli hale gelmis olacak” dedi.
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, spor konusundaki projeleri de önemsediklerini belirterek, Gençlik ve Spor Bakanligi ile birlikte yürütülen proje kapsaminda Sümer Mahallesine bireysel sporlarin yapilacagi Sporcu Fabrikasi spor kompleksinin yapilacagini, bu tesisin arsasinin belediye tarafindan tahsis edildigini ve yaklasik arsa bedelinin 10 milyon lira civarinda oldugunu ifade ederek, “Bu spor kompleksimiz tamamlandiginda sporun her dali için antrenman sahalari, sporcu soyunma odalari ve çesitli aktivitelerin bulundugu mekanlar olusacak. Bu projemizin yaninda yine bakanlikla birlikte yürütecegimiz 3 bin kisilik bir kapali spor salonu yapma hedefimiz var. Kapali Spor Salonunu iki TOKI arasinda bulunan saha üzerine yapacagiz. Bu salon tamamlandiginda Karaman çok büyük ve modern bir spor salonunun yani sira kongre ve konser merkezine kavusmus olacak. Belediyemiz tarafindan arsa tahsisi yapilmis ve yaklasik arsa bedeli 5 milyon lira olarak belirlenmistir. Birde 15 bin kisilik yeni stadyum projesi var. Yeni stadyumun nereye yapilacagi konusunda Devlet Hastanesi güneyinde bulunan alan ve Dag Oteli civarindaki alan alternatiflerimiz arasinda bulunuyor. Bu iki alandan biri için karar asamasindayiz. Yer konusunda karar verildikten sonra yeni stadyumunda insaatina baslanacak” diye konustu.
Çaliskan, Devlet Su Isleri ile birlikte yürütülen Ibrala Baraji içme suyu projesi sayesinde vatandaslarin daha saglikli ve kaliteli suya kavusacaklarini ifade ederek Eylül ayi itibariyle tüm evlerden tatli su akacagini söyledi.
Belediye Baskani Çaliskan bu projelerin yani sira Karaman’a bir Fuar ve Kongre merkezi kazandirmayi hedeflediklerini belirterek, “Bu proje için MEVKA’dan 2 milyon liralik mali destek alindi ve geçtigimiz günlerde sözlesme imzalandi. Proje alanimiz 61.352 metrekaredir. Söz konusu kongre merkezi 3 bin kisilik, fuar alani ise bin 500 metrekaredir. Fuar ve Kongre Merkezini nereye yapacagimiz konusunda bir kamuoyu arastirmasi yapacagiz. Bu konuda siz degerli basin mensuplarinin görüslerini de çok önemsiyoruz. Bu projenin yeri için en dogru karari vermek istiyoruz. Yine Belediyemizin en büyük projelerinden olan ve yilan hikayesine dönen Piri Reis Vadisi biliyorsunuz üç kez ihale edildi ve sonrasinda ihaleler iptal edildi. Bu projenin ihalesi 27 Mayis’ta gerçeklestirildi. Umuyorum ki kisa sürede çalismalar baslayacak” dedi.
Çaliskan, Türk Dünyasi Kültür Parki, Piri Reis Parki, Kapali pazarlar, Karaman Kalesi aydinlatma projelerinin yaninda cadde, yol kaldirim ve park yenileme çalismalarinin devam ettigini, yagmur suyu hatlarinin da 2. Organize yolu ile Bifa arasinda, Cumhuriyet mahallesinde, Zembilli mahallesi ve Mara yolu üzerinde, Hamidiye mahallesi Üniversite karsisinda devam ettigini söyledi.
Toplu tasima konusuna da deginen Baskan Çaliskan, “Belediye Meclisimizin 3 Haziran 2014 tarihli karari geregince Karaman’da toplu tasima sisteminde halk otobüsüne geçis saglanacak. Sehir genelindeki 6 minibüs hattinda faaliyet gösteren 200 minibüs isletmecisi, her iki isletmeci bir otobüste hak sahibi olmak suretiyle yeni sisteme entegre edilecek. Akilli kavsak sistemi ile trafik yogunlugunun yasandigi kavsaklarda önemli ölçüde rahatlama olacak. Karaman’in kabugunu kirip, tanitimini yapmasi için Karaman’a Karamanlidan baska kimse sahip çikmaz. Bunun içinde birlik ve beraberlik içerisinde olmaliyiz ki önümüzdeki engelleri kaldiralim” diyerek sözlerini tamamladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284