KMÜ’ye 3 Bin 977 Yeni Öğrenci Daha Geliyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) 2016 ÖSYS sonuçlarını açıklamasının ardından üniversitelere yerleşen öğrenci sayıları da belli oldu.

KMÜ’ye 3 Bin 977 Yeni Öğrenci Daha Geliyor
Sonuçlara göre Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde 1.645’i lisans, 2.332’si ön lisans olmak üzere toplam 3 bin 977 öğrenci yerleşti.
Yeni Açılan Programlara Yoğun Talep
Yeni eğitim-öğretim döneminde KMÜ’de eğitim faaliyetlerine başlayacak olan yeni programlara da yerleştirmeler yapıldı. Buna göre bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Eğitim Fakültesinin Sınıf Öğretmenliği programı ile Mühendislik Fakültesinin İnşaat Mühendisliği programına 62'şer öğrenci yerleştirildi.
Daha önce Sağlık Yüksekokulu olarak eğitim faaliyetlerini sürdüren ve nisan ayında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararı ile fakülteye dönüştürülen Sağlık Bilimleri Fakültesinin Hemşirelik Programına ise 93 öğrenci yerleştirildi.
Bu sonuçlara göre KMÜ’de yeni açılan üç programda da yüzde yüz doluluk oranına ulaşıldı. Genel toplama bakıldığında ise lisans programlarında yüzde 93 ve önlisans programlarında da yüzde 92 doluluk oranına ulaşıldı.
Kayıtlar 12-19 Ağustos Tarihleri Arasında
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine yerleşen öğrenciler e-devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresinden 12–16 Ağustos tarihleri arasında kayıtlarını online olarak yapıp elektronik kayıt belgelerini alabilecekler.
Online kayıt yaptıramayan öğrenciler ise 15-19 Ağustos tarihleri arasında KMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına lise diploması veya geçici mezuniyet belgelerinin aslı ile şahsen başvurarak kayıt olabilecekler.
Kayıtlarla ilgili detaylı bilgiye //ogris.kmu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284