“Mavi Tirtil Projesi” Hayata Geçiyor

Karaman Lisesi tarafindan hazirlanarak, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü ortakliginda hayata geçirilen ve AB Egitim ve Gençlik Programlarina sunulan “Mavi Tirtil” adli projenin protokol imza töreni gerçeklestirildi.

“Mavi Tirtil Projesi” Hayata Geçiyor
Valilik toplanti salonunda gerçeklestirilen protokol imza törenine Vali Süleyman Kahraman, Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Kasim Aydogdu, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hasan Erkan, daire müdürleri ve vatandaslar katildi.
Karaman Lisesi Müdürü Ayhan Kahraman projenin amaci ve hedefinden bahsettigi konusmasinda, “Okullarin tatile girmesinden sonra ögrencilerin yaz tatili döneminde bilgi birikimleri yavaslamaktadir. Ayrica pek çogumuz tatil aylarinda çocuklarimizi sosyal, kültürel ve sportif olarak istedigimiz sekilde gelistirememekteyiz. Bu çalisma ile yaz tatili döneminde hafta içleri ögleden önce çocuklarimiza çesitli derslerle milli ve manevi degerlerimizi, kültürümüzü ve zenginliklerimizi kazandirmayi amaçliyoruz. Ögleden sonra ise tiyatro, resim, müzik ve spor aktiviteleri ile beden ve ruh sagliklarini olumlu yönde gelistirmeyi hedefliyoruz.”dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Kasim Aydogdu ise konusmasinda, “Farkli genç gruplarinin isteklerini dikkate alarak gençlerin kendi potansiyellerini gerçeklestirebilmelerine imkân saglayarak, karar alma ve uygulama süreçlerinde sosyal hayatin her alanina etkin katilimini saglayacak öneriler gelistirmek ve bu dogrultuda faaliyetler yürütmenin en önemli görevleri arasinda oldugunu belirten Aydogdu, gençlerimizin hukuk içi ve hukuk disi her durumda sorun yasamamalari için rehberlik yapmak durumundayiz. Onlarin topluma uyum saglamalari beden ve ruhen saglikli olabilmeleri verilecek egitimlerle dogru orantilidir. Biz bu yüzden spor yaptirirken onlari egitmeyi de bir görev sayiyoruz. Biz çocuklarimizin egitimde uzman egitimciler tarafindan egitilmesini saglamak, gençlerimizi bedenen oldugu kadar ruhen de saglikli yetistirmek ve bir spor dalinda ilerlemelerini saglamak amaciyla da bu projeyi hazirladik”dedi.
Bu projeyi önümüzdeki yil Karaman geneline yaymayi düsündüklerini ifade eden Aydogdu, bu projenin tüm Türkiye için iyi bir örnek olmasini umut ettiklerini dile getirdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hasan Erkan proje ile ilgili olarak,“Valimizin himayesinde gerçeklestirilecek olan bu hizmetlere emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Bu proje ile sevgi evinde kalan çocuklarimizi, çocuk evinde kalan çocuklarimizi ve huzurevinde kalan yaslilarimizin hayata baglanmalari, hayata katilmalari, sosyal hayatin içerisinde yer almalari ve oradan soyutlanmadan bir hayat sürmeleri, gelecege daha güvenle bakmalari amaci ile böyle bir proje gelistirdik.” dedi.
Vali Süleyman Kahraman’da, “Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügümüz, Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüz ile Karaman Lisesi arasinda imzalanacak olan bu protokol büyük bir öneme ve anlama sahip. Çünkü biz hem inancimiz hem de mensup oldugumuz medeniyet geregi ahlâkli bir nesil yetistirmeyi her seyin önünde tutariz. Bir çocugun yetismesi hayatta ki en zor is... Hepimizin hayattan beklentileri var. Büyükler olarak istiyoruz ki yapmak isteyip de yapamadigimiz her seyi çocuklarimiz yapsin. Bizim sahip olamadiklarimiza onlar sahip olsun. Elbette ki bu samimi ve masum bir niyet. Ama biz çocuklarimizi yetistirirken bir seyi unutuyoruz. Zannediyoruz ki bir seyi onlara sözle söyledigimiz zaman onlar da buna uyacak... Çocuklar için öncelikle iyi bir örnek olmak gerekiyor. Bu da su demek, çocuklarimizin yasamasini istedigimiz hayati öncelikle biz yasamaliyiz. Iyi olunacaksa önce biz iyi olmaliyiz. Hz.Mevlâna'nin bir sözü var. Diyor ki "çocuk elmayi görmeden kokulu sogani elinden birakir mi?" Biz istiyoruz ki çocugumuz çok televizyona bakmasin, internete girmesin... Ama ne acidir ki bir çok ebeveyn televizyonun basindan kalkamiyor. Bu konuda özellikle ailenin belli bir bilince ulasmasi gerekiyor. Bir atasözümüz var, çocugu döversen yüzsüz olur, bir sey vermezsen arsiz olur... Biz büyükler olarak onlara samimi bir sevgiyle yaklasmak zorundayiz ve onlarin ihtiyacini karsilamak zorundayiz. Bu büyükler olarak bizlerin boynunun borcudur”dedi.
Konusmalarin ardindan Mavi Tirtil projesi Vali Kahraman ve protokol üyeleri tarafindan imzalandi. Protokol imza töreni hatira fotografi çekilmesi ve konuklara verilen ikramin ardindan sona erdi.
    Mavi Tirtil Projesi, Akran Egitimi, Kültürel – Sportif Faaliyetler ve Yaz Okulu gibi projelerden olusuyor. Bu projelerle birlikte verilecek egitimlerle yaz aylari boyunca çocuklarin sosyal, kültürel ve sportif gelismelerinin yani sira milli ve manevi degerlerinin yaninda kültürel zenginliklerinin kazandirilmasi, tiyatro, resim, müzik ve spor aktiviteleri ile beden ve ruh sagliklarinin olumlu yönden gelismesi hedefleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284