Milletvekili Elvan: “Esnaf Toplumumuzun Temel Direklerinden Biridir”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani ve ilimiz Milletvekili Lütfi Elvan, esnafin toplumun temel diregi oldugunu söyledi.

 Milletvekili Elvan: “Esnaf Toplumumuzun Temel Direklerinden Biridir”

Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi’ni ziyaret eden Elvan burada Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez’den esnafin sorunlariyla ilgili bilgiler aldi.

Yenilmez, esnafin kullandigi enerji fiyatlarinin indirilmesi gerektigini belirterek, “Esnafimizin kullandigi elektrigin pahali oldugunu düsünüyoruz. Birde kalfalarin sigorta primlerinin devlet tarafindan karsilanmasi konusu var. Yeni isyeri açacak esnafimiza faizsiz isyeri açma kredisi verilmesi gerekiyor. Prim borcu olan esnafin saglik hizmetlerinden yararlanmasini istiyoruz. SGK prim fiyatlarinin düsürülmesini, KDV ve ÖTV alinmadan esnafimizin islerinde kullandiklari araçlarini yenileyebilme imkani getirilmeli” dedi.
Yenilmez ayrica, ilimizde Çarsamba günleri kurulan Sosyete Pazari ve Dil bayrami nedeniyle Aktekke meydaninda olusturulacak kültür sokaginda disaridan gelen esnafin degilde Karaman esnafinin satis yapmasini talep etti.
Milletvekili Elvan’da, “Esnaf toplumumuzun temel diregidir. Bu nedenle sizleri önemsiyorum. Azla yetinen ama çok is yapmaya çalisan esnafimiz bizi ayakta tutan temel direklerimizden bir tanesi. Hükümet olarak esnafimiza yönelik çok sayida program baslatildi. Esnafimizin en büyük sikintisi nitelikli ve kalifiye eleman bulamamaktir. Bu nedenle Esnaf Odalarimizin düzenledigi egitimleri önemsiyoruz. Ülkemizin kültürü ve geleneklerini yasatmak adina bazi alanlarla ilgili çalismalar yapiyoruz. Amacimiz esnafi devletin verdigi destekle kendi konumuyla rekabet edebilir hale getirmektir. Beklentilerinizi ve taleplerinizi ilgili bakanliklarla görüsecegim. Çarsamba Pazari ve Aktekke Meydanindaki konunun muhatabi Belediyedir. Bence sizin bu konuda Belediye Baskanimizla bir araya gelip sorunlarinizi çözmeniz gerekiyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284