Okullarda Son Ders Zili Çaldi. 3 Aylik Uzun Yaz Tatili Basladi

9 Eylül’de baslayan ve yaklasik 8 ay süren 2013–2014 egitim-ögretim yili bugün verilen karnelerle sona ererken, yaklasik 3 ay sürecek uzun yaz tatili de baslamis oldu.

Okullarda Son Ders Zili Çaldi. 3 Aylik Uzun Yaz Tatili Basladi

Egitim-Ögretim yilinin sona ermesi nedeniyle Kemal Reis Ortaokulunda karne töreni düzenlendi. Törene Vali Murat Koca, KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, Vali Yardimcisi Ferhat Burakgazi, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Defterdar Ihsan Mintas, Il Müftüsü Nuri Degirmenci, sube müdürleri, okul idarecileri, ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.
Kemal Reis Ortaokulu Müdürü Tahsin Altin’in açis konusmasiyla baslayan törende veli ve ögrencilere hitap eden Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, “2013-2014 egitim ögretim yili bugün sona eriyor. Ögrencilerimiz, birazdan karnelerini alacaklar, yogun bir okul dönemi sonunda tatile girecekler. Bu tatil ögrencilerimizin dinlenmeleri, oyun oynamalari, daha fazla kitap okumalari, sevdikleriyle birlikte zaman geçirmeleri için önemli bir firsat olacaktir” dedi.
Karnelerdeki notlarin amaç degil sonuç oldugunu belirten Sultanoglu, “Bu sonucun bir anlami elbette vardir ancak buradan yola çikarak çocuklarimizi degerlendirmek, bizleri yanlis sonuçlara götürebilir. Esas olan çocuklarin basarisini sadece aldigi notlara indirgemeden, onlarin kapasiteleri ve bireysel özellikleriyle güçlü oldugu alanlarda kendini gerçeklestirmelerine firsat vermektir. Çocuklarimizi anlayis, sevgi ve sabirla degerlendirdiginizde seviyelerinin zamanla yükseldigini göreceksiniz. Çocuklarimizla yakindan ilgilenerek onlara gereken destegi ve güveni verdigimiz ölçüde hayatta daha basarili olacaklardir.” seklinde konustu.
Sultanoglu konusmasinin devaminda “Egitimde basariyi sadece ders notlarina göre degerlendiriyorsak egitim anlayisimizi degistirmemiz gerekmektedir. Çünkü notlarla ölçülmüs basari veya basarisizlik, egitimi tek düze bir ele alistir. Egitimde ögrencilerimizin sosyal yönü, kisiligi de mutlaka degerlendirilmelidir. Ögrencilerimizin ders notlarinin yüksek olmasinin yaninda egitim sürecinde ahlaki degerleri kazanmis olmasini da son derece önemsiyoruz. Milli Egitim Müdürlügü olarak yürütmekte oldugumuz kisa adi EDEP olan Egitimde Degerler Egitimi Projesiyle ögrencilerimize akademik basariyla birlikte, temel insani ve ahlaki degerleri kazandirmayi hedefliyoruz.” diyerek il genelinde sorunsuz, basarili bir egitim ve ögretim yilinin tamamlanmasina destek veren basta Vali Sayin Murat Koca olmak üzere, Kaymakamlara, Daire Müdürlerine, Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Yöneticilerine, okul müdür ve müdür yardimcilarina, ögretmenlere ve egitim personeli ile velilere tesekkür etti.
Il Müdürü Sultanoglu konusmasini, ögretmen ve ögrencilerin saglik, mutluluk ve huzur içinde bir tatil geçirmeleri dilekleri ile bitirdi.
Halk oyunlari gösterileri ve ögrencilerin siir okumasiyla devam eden programda okul ögretmenlerinin müzik dinletisi yer aldi. Program sonunda Halk Egitim Merkezinde Okuma Yazma Kursunu tamamlayan Kamil Yollu adli kursiyer, belgesini Valimiz Murat Koca’nin elinden aldi. Evde egitim gören ögrenci ile anasinifi ögrencilerine karnelerinin dagitilmasiyla program son buldu.
Törenin ardindan hastaneye geçen Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu burada tedavi gören ögrencilere de karnelerini ve hediyelerini verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284