YÖK’ten KMÜ Kamil Özdag Fen Fakültesine Kontenjan

Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM), 2014-ÖSYS Yüksekögretim Programlari ve Kontenjanlari Kilavuzu’nu üniversitelere gönderdi. Kilavuzda Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdag Fen Fakültesine kontenjan hakki tanindi.

YÖK’ten KMÜ Kamil Özdag Fen Fakültesine Kontenjan

Programlara alinacak ögrenci sayilarinin belirtildigi kilavuza göre KMÜ Kamil Özdag Fen Fakültesinin Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerine, her bölüm için 10’ar ögrenci olmak üzere toplam 40 ögrenci alinacak.
“Fen Fakültelerine kontenjan verilmesi sevindirici”
KMÜ Rektör Yardimcisi ve Kamil Özdag Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Karatas, Fen Fakültelerinin kapanma noktasina gelmesine ragmen KMÜ Kamil Özdag Fen Fakültesine ögrenci kontenjani taninmasini sevindirici bir gelisme olarak nitelendirdi.
Prof. Dr. Mehmet Karatas, Fen Fakültelerinin gelismis ülkelerin bilimsel temellerini olusturdugunu belirterek, “Türkiye’de tercih edilmemeleri iç açici bir durum degildir. Biz Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi olarak üst düzeyde akademik nitelige ve bilimsel altyapiya sahibiz. Devletimizin sagladigi imkânlarla kurdugumuz bu altyapinin, ülkemizin gençlerine hizmet etmesi en büyük dilegimizdir.” seklinde konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284