Tübitak KMÜ’de Bilgilendirme Ve Egitim Toplantisi Yapti

TÜBITAK, ulusal ve uluslararasi akademik arastirma destek programlarinin tanitimi amaciyla Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi akademisyen ve ögrencileriyle bir araya geldi.

Tübitak KMÜ’de Bilgilendirme Ve Egitim Toplantisi Yapti
 Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda 5 Aralik Persembe günü gerçeklestirilen Bilgilendirme ve Egitim Toplantisi Programina Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, üniversitenin akademik, idari personeli ile ögrenciler katildi.
Açilis konusmasinda Prof. Dr. Kemal Esengün, arastirma ve gelistirme faaliyetlerine önem vermeyen ülkelerin uzun vadede sürdürülebilir büyümeyi saglayamayacagini belirterek “Arastirma ve gelistirme faaliyetlerine ayrilan fonlar ABD’de % 2,5 düzeyinde iken ülkemizde ancak % 1’e yaklasiyor. Son yillarda bir artis söz konusu olsa da henüz yeterli düzeye ulasmamistir” dedi. Prof. Dr. Esengün ülkemizde üniversitelerin sayisinin artmis olduguna dikkat çekerek, “Simdi bunun sürdürülebilirligini tartismamiz lazim. Temel sikintimiz yapilan çalismalarin finansal yönden desteklenmesi. Özellikle yeni kurulan üniversiteler bu konuda ciddi sikintilar yasiyor. Bir dilegim var, o da bu toplantiyi düzenleyenlerin yeni kurulan üniversitelere pozitif ayrimcilik göstermesidir” dedi.
TÜBITAK adina açilis konusmasinda Doç. Dr. Cengiz Arici “Biz TÜBITAK olarak 81 ili dolasarak hem programlarimizi anlatmak hem de Türkiye’deki akademisyenlerle bir araya gelerek karsilikli görüs alisverisinde bulunmak istedik. Bu sunumlarimizda arastirma ve destek programlarimizi anlatarak sizlerin fikirlerinizi almak istiyoruz” dedi.
Doç. Dr. M. Cengiz Arici “Ulusal Arastirma Destek Programlari Tanitimi” ve “Basarili Proje Hazirlarken Dikkat Edilecek Hususlar” konulu iki sunum yapti. Doç. Dr. Cengiz Arici ARDEP (Arastirma Destek Programlari Baskanligi) olarak hangi çalismalara destek verdiklerini açikladi ve kurumun proje degerlendirme sürecini anlatti. ARDEP destek bütçesinin 2,1 milyar TL’ye ulastigini belirten Doç. Dr. Arici ‘Üniversitenin basvuru asamasindaki isleri kolaylastirmak için bir proje ofisi kurmasi’ önerisinde bulundu.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ögretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Yagci “Nasil Basardim” konulu sunumunda proje hazirlarken dikkat edilmesi gereken hususlari anlatti. Proje sunumlari sonucunda yasanabilecek sikintilari katilimcilarla paylasan Yrd. Doç. Dr. Yagci, proje yapacaklara konu ile ilgili önerilerde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284