YKS'nin İLK Oturumu Nasıldı ?

Karaman'da düzenlenen Yüksek Öğretim Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Sınavdan çıkan öğrenciler KGRT mikrofonlarına konuştu.

YKS'nin İLK Oturumu Nasıldı ?

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde gerçekleşen sınava giren öğrenciler, sınav heyecanını yaşarken ailelerinin de heyecanına tanık oldular. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından organize edilen sınav, 3 milyon 527 bin 466 adayın katılımıyla gerçekleşti. Adaylar, sınava girecekleri okula erken saatlerden itibaren kimlik kontrolleriyle birlikte giriş yaptılar. Sınav görevlileri, sınav saatine yaklaştıkça mikrofon aracılığıyla süreyle ilgili hatırlatmalar yaparak adayları bilgilendirdi. Saat 10.00 itibarıyla binaların giriş kapıları kapatıldı ve okul önünde veliler heyecanla beklemeye başladı.

TYT'de adaylara toplamda 120 soru yöneltildi ve cevaplama süreleri 165 dakika olarak belirlendi. Bu süre içerisinde Türkçe Testi'nde 40, Sosyal Bilimler Testi'nde 20, Temel Matematik Testi'nde 40 ve Fen Bilimleri Testi'nde 20 soru yer aldı.

Sınavdan çıkan öğrencilerden biri, sınavın genel olarak güzel ve zor olmadığını belirtirken matematik bölümünün kendisini biraz zorladığını ifade etti. Türkçe bölümünün ise oldukça kolay olduğunu düşündüğünü söyledi.

Talha Özhan isimli bir öğrenci ise sınavın kolay olduğunu şu şekilde anlattı: "Sınava girerken kalemi kulağıma koydum öyle girdim. Soruya baktım ve işaretledim, sonra kalemi geri kulağımın üstüne koydum. Sonuç olarak yüksek bir puan bekliyorum. Soruları gayet stressiz bir şekilde çözebildim. Stres yapılmadığı zaman, sorular oldukça yapılabilir nitelikteydi. Ben Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda okuyorum ve bu sınava dört kez girdim. 2019 yılından beri sınava katılıyorum, bu sınav diğerlerine göre daha kolaydı, tabii ki tecrübelerim de etkili olabilir. Öğrencilerin stres yapmaması gerekiyor, eğer stres yaparlarsa işler zorlaşabilir. Sınavda bir arkadaşımı gördüm, o kadar rahattı ki uyuyordu. Ben sınavı tamamladıktan sonra çıktım, hatta ondan önce tamamladı ve ben arkasından çıktım."

Öğrencilerin bu ilk oturum değerlendirmeleri, sınavın genel olarak kolay geçtiği yönündeki izlenimi destekler nitelikteydi. İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri'nde ise öğrencilerin performansı merakla bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284