Yilin Ilk Mahsulü Hüseyin Özdal’ca Alindi

Ilimizde 2011 yilinin ilk mahsul satisi 24 Haziran 2011 Cuma günü Saat 10.00’da Ticaret Borsasi satis salonunda düzenlenen törenle gerçeklestirildi.

Yilin Ilk Mahsulü Hüseyin Özdal’ca Alindi

Törene Vali Süleyman Kahraman, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, protokol üyeleri, Ticaret Borsasi üyeleri ve basin mensuplari katildi.
Toplantiya ev sahipligi yapan Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Ekrem Bastug konusmasinda 1984 yilindan bugüne teknolojik alt yapisi ve yetkin personeliyle üretici ve tüccara gerekli destek ve hizmeti saglayan Karaman Ticaret Borsasi’nin son olarak almis oldugu akreditasyon belgesi ile bunu taçlandirdigini, ayrica 2002 yilinda Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ülke genelinde alt yapisi uygun olan borsalari arastirdigi ve bu arastirmalar sonucu Karaman Ticaret Borsasi'nin ilk dört borsa içerisinde yer aldigini belirtti.

Yilin ilk mahsulü olmasi sebebi ile degerinin üstünde bir fiyatla temsili olarak açik arttirma yoluyla gerçeklestirilen satista 500 kg'lik arpa kilosu 3.50 TL üzerinden satildi. Ilimiz merkeze bagli Yollarbasi Beldesi’nden Ahmet Eyvaz 2011 yilinin ilk mahsul saticisi olurken, alicisi ise Bugday pazari esnaflarindan Hüseyin Özdal oldu.
Yeni sezonun çiftçiye, tüccara, bölge halkina ve ülkemiz adina hayirlara vesile olmasini dileyen Yönetim Kurulu Baskani Ekrem Bastug ilk mahsulü satan üretici ve tüccari borsa adina tebrik ederek yarim altin olan hediyelerini takdim etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284