Adres Tesbiti Yaptirmayan Üyeler Uyarildi

Ilimiz Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay yaptigi açiklamada,

Adres Tesbiti Yaptirmayan Üyeler Uyarildi

“Üyelerimizden yillardir tescilli adreslerinin geçersiz olmasi sebebiyle ulasamadigimiz ve durumlari tespit edilemeyenleri 5174 sayili Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Kanunu'nu 10. maddesi;  “Oda yönetim kurulu kararini takip eden yilbasindan itibaren iki yil içinde, ilgilinin üyesi bulundugu odaya müracaatla adres ve durumunu bildirmemesi halinde, oda yönetim kurulunun teklifi ve meclis karariyla ticaret sicil kaydinin re’sen silinmesi için ticaret sicil memurluguna ihbarda bulunulur. Ihbari takip eden ayin ilk günü itibariyla oda kaydi silinmis sayilir. Bu süre içerisinde durumunu bildiren üyelerin aidat tahakkuklari baslatilir.” Oda Muamelat Yönetmeliginin 14. maddesi; “Adres ve durumunun tespit edilememesi nedeniyle üyeligi askiya alinan üyelerden, üyeligin askiya alinmasina iliskin yönetim kurulu kararini takip eden yilbasindan itibaren iki yil içinde adres ve durumlarini bildirmeyenler 29/6/1956 tarihli ve 6762 sayili Türk Ticaret Kanunu ve Ticaret Sicili Tüzügü çerçevesinde gerekli islemlerin yapilmasi için yönetim kurulunun teklifi ve meclisin karariyla ilgili ticaret sicili memurluguna bildirilir. Bu bildirimi takip eden ayin ilk günü itibariyla oda kayitlari silinmis sayilir.”

Yine ayni yönetmeligin 16. maddesinde kayit silmede yapilacak islemler siralanmis olup, son fikrasinda; “Bu Yönetmelik hükümlerine göre kaydi silinmissayilanlar hakkinda da, bu madde hükmü uygulanir” der.

Yukarida siraladigim kanun ve yönetmelikler çerçevesinde; durumlari tesbit edilemeyen ve tescilli adreslerinde bulunamayan, adres degisikliklerini odamiza yillardir bildirmeyen üyelikleri sonlandirilacak olanlarin listeleri yerel gazetelerimizde ve kurumsal web sayfamizda yayinlanacaktir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284