Altindag Belediyesi Öykü Yarismasinin Birincisi Karaman’dan

Altindag Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadinlar Günü etkinlikleri kapsaminda geleneksel olarak her yil gerçeklestirdigi “Öykü Yarismasi”nin bu yilki sonuçlari da belli oldu.

Altindag Belediyesi Öykü Yarismasinin Birincisi Karaman’dan

 

Bu yil “Kina Hikayeleri”nin islendigi yarismanin birincisi Karaman'dan katilan “Bir kina iki gelin” adli eseriyle Döndü Sasma oldu. Döndü Sasma’nin yerine ödülünü esi Ibrahim Sasma aldi. Istanbul’dan Yasemin Çagan “Gelin Diyet ve Dügün” 2’inci olurken, Ankara’dan Meryem Tatman “Kina Kokusu ve Menekse” adli öyküsüyle 3’üncülük ödülünün sahibi oldu. Yine Ankara’dan Makbule Seker ise “Kina Hikayem” adli öyküyle mansiyon ödülüne hak kazandi.
Yarismada 1’inciye dizüstü bilgisayar, 2’nciye tablet bilgisayar, 3’üncüye dijital fotograf makinesi verilirken, mansiyon ödülü olarak kol saati ve Safahat adli eser hediye edildi.
TIRYAKI: "ÖYKÜ YARISMAMIZ GÜZEL BIR GELENEK HALINE GELDI"
Öykü Yarismasini “Kadinlarin sahip olduklari degerleri kesfetmeleri ve kendilerini ifade edebilmeleri için çok önemli bir proje” olarak degerlendiren Altindag Belediye Baskani Veysel Tiryaki, ”Öykü Yarismalari güzel bir gelenek haline geldi. Altindag, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nün kadinlarin aktif katilimlariyla kutlandigi bir ilçe. Biz 8 Mart’i protokole yönelik salon programlariyla geçistirmek yerine kadinlarin planladigi ve bizzat sahneledigi etkinliklerle kutluyoruz. Kadinlara ve edebiyata verdigimiz degerin önemli bir göstergesi de düzenledigimiz öykü yarismasidir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284