Anneler Için Emzirme Ve Bebek Bakim Kabini

Türkiye´nin farkli sehirlerinde hayata geçirilen ve annelere büyük kolayliklar saglayan “Bebek Bakim ve Emzirme Kabini” uygulamasi Karaman´da basladi.

Anneler Için Emzirme Ve Bebek Bakim Kabini

Bebek Bakim ve Emzirme Kabinleri, Karaman Belediyesi tarafindan Aktekke Kent Meydani ile Türkçe Parki’na yerlestirildi. Kabinin içinde bebek emzirme koltugu, bez degistirme masasi gibi annelerin isini kolaylastiracak donanimlar bulunuyor.
Bebeklerini emzirmek için yer aramak zorunda kalan anneler için baslatilan uygulamayla, emziren annelerin önemli bir ihtiyaci karsilanmis olacak.
Uygulamayla ilgili bilgi veren Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan: “Bu proje yeni dogan çocuklarin emzirme dönemine ve emzirmenin önemine vurgu yapmak için Saglik Bakanligi ile UNESCO´nun ortaklasa gerçeklestirdigi bir proje. Karaman Belediyesi olarak biz de bu projeye destek veriyoruz. Su anda Aktekke Kent Meydani ve Türkçe Parki olmak üzere iki noktaya yerlestirdigimiz bu kabinlerden otogar ve belediyemiz önüne de kuracagiz. Teknolojik olarak tasarlanan kabinlere belediyemiz ve saglik ocaklarindan verilecek kartlarla girilebilecek ve karti sadece anneler kullanabilecek. Oradaki yogunluga göre kabinlerin belirli bir kullanim süreleri olacak. Bebekleriyle birlikte çarsiya çikan anneler, son derece saglikli bir ortamda sikinti yasamadan bebeklerini kolayca emzirebilecek ve bakimlarini yapabilecekler” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284