Bağımlılıkla Mücadele Derneğinden “Yeni Bir Ben Projesi”

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteklediği ve kamu sivil toplum kuruluşları işbirliğinde gerçekleştirilecek olan Yeni Bir Ben Projesi’nin tanıtım öncesinde, Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Zeliyha Akcan, Vali Fahri Meral’i makamında ziyaret etti.

Bağımlılıkla Mücadele Derneğinden “Yeni Bir Ben Projesi”

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette dernek başkanı Akcan, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Yeni Bir Ben” projesi hakkında Vali Meral’e bilgiler vererek, projeye verdiği desteklerinden dolayı teşekkür etti. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Meral, projenin amacına ulaşması dileklerinde bulunarak, ilimiz ve ülkemiz için sosyal ve toplumsal bir sorun olan madde kullanımı ve bağımlılığının önüne geçilmesi ve gençlerimizi bu kötü alışkanlıktan korumak için konunun tüm ayrıntılarıyla masaya yatırılarak ortak bir çözüm bulunabilmesi için kamu ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinin önemine değindi. 
Ziyaret programının ardından İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleştirilecek olan Yeni Bir Ben Projesi tanıtım programına geçildi. 
“Yeni Bir Ben Projesi Tanıtıldı”
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteklediği ve kamu sivil toplum kuruluşları işbirliğinde gerçekleştirilecek olan Yeni Bir Ben Projesi’nin tanıtımı yapıldı.
11 Temmuz 2019 Perşembe günü İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy’un başkanlığında gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına Vali Fahri Meral’in eşi hanımefendi Zehra Meral, Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Zeliyha Akcan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar ve derneğin paydaş kurum üyeleri katıldı.
Gençlerimizi tehdit eden uyuşturucu ve madde bağımlılığının önüne geçmek, madde bağımlılığı ve kullanımı hususlarında koruyucu ve önleyici faaliyetlerde bulunarak, gençlerimizin uyuşturucu ve madde bağımlısı olmadan önce gereken tedbirlerin alınmasını amaçlayan Yeni bir Ben Projesi’nin amacına ulaşması dilekleriyle konuşmasına başlayan Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, madde bağımlılığının ilimizin ve ülkemizin en büyük problemleri arasında yer aldığını belirterek sorunun çözülmesi noktasında kurumlar arası işbirliğinin önemli olduğunu dile getirdi.
Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Zeliyha Akcan’da yaptığı konuşmada; İçişleri Bakanlığının destek verdiği “Yeni Bir Ben Projesi’nin amacı ve hedefleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Dernek başkanı Akcan, proje çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluşların ortak paydaşlığında yapılacak çalışmalarla özellikle gençlerimizi tehdit eden madde kullanımının önüne geçmek, madde kullanımına zemin hazırlayan nedenlerin ortaya koyarak çözümü noktasında alınması gereken tedbirler konusunda bilgilendirme yaptı.
Konuşmaların ardından Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği tarafından “Yeni Bir Ben” projesinin amacı, hedefi, çalışmaları, proje kapsamında yapılması gereken çalışmalar konusunda geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.
Sosyal ve toplumsal bir sorun olan uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda alınması gereken tedbirlerin yanı sıra verilecek eğitim ve düzenlenecek programlarla kamuoyunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının de katılımlarıyla bireyleri bağımlılığa sevk eden sebeplerin araştırılarak manevi danışmanlık desteği verilmesi, bağımlılıkla ilgili ülke genelinde çalışmalar yapan sivil inisiyatiflerle işbirliği içerisinde çeşitli çözüm odaklı çalışmalarda bulunulması, bağımlılığa neden olan sebepleri tespit edip önleme çalışmalar yapılması, bağımlı gençlerimizin ailelerine psikolojik destek amaçlı kabullendirici eğitimler verilmesi gibi çalışmalar yapılması planlanıyor.
Toplantının sonunda kamu kurum ve kuruluşlardan temsilciler konuyla ilgili alınması gereken tedbirler ve yapılacak çalışmalarla ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştılar.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284