Baro Seçimleri 8 Ekim’de

İlimiz avukatlarının oluşturduğu Baro’da 8 Ekim Cumartesi günü 15.olağan genel seçimleri yapılacak.

Baro Seçimleri 8 Ekim’de
Halen Baro Başkanlığı görevini yürüten Av. Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Av. Enver Turhan’ın da aday olduğu açıklandı.
Konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı ziyaret sonrasında meslektaşlarına hitaben hazırlattığı broşürde şu görüşlere yer veren Av. Enver Turhan, “Barolar hukukun üstünlüğü ve tecellisi için, mesleki dayanışma ve mesleki sorunların çözümünde etkin rol alan meslek kuruluşlarıdır. Günümüzde hukukun ve adaletin tecellisi, suçlunun cezalandırılması, masumun aklanması için avukatlara düşen sorumluluğun farkındayız. Demokratik katılım ve çoğulculukla etkinleşen, mesleki dayanışmayı artıran, adliye ve ilgili birimlerde yaşanan sorunlara çözüm ve meslektaşlarına sahip çıkan bir baro için adayız.
BİZE KATILIN BİRLİKTE YÖNETELİM
* Ötekileştirmeye değil, birleştirmeye adayız
* İltimasa değil, birlikte çözüm üretmeye adayız.
* Baro hukuk kütüphanesi oluşturarak bilimsel yayın ve içtihat külliyatları ile meslektaşların doğru ve güncel bilgi birikimlerinin artırılmasına katkı sağlayacağız.
* Staj komisyonları kurulup staj dönemi boyunca verilecek derslerle stajyerlerimizin mesleğe daha donanımlı ve fiili uygulamayı bilerek başlamalarını sağlayacağız
* UBAP ve Barokart sisteminin etkin kullanımı için gereken entegrasyonu temin edip aktif hale getireceğiz.
* Meslektaşların fotokopi ve kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması için baro iktisadi işletmesi kurarak adliye zemin katında avukatlar odasında hizmete sunacağız.
* İlimizde gerçekleştirilecek seminerlerin sayısı artırılıp, il dışında yapılan seminerlere ücretsiz ulaşım sağlayacağız.
* Şehrimizde faaliyet gösteren firmalarla anlaşmalar yaparak üyelerimizin mal ve hizmetlerden indirimli olarak yararlanmasını sağlayacağız.
* Mesleki dayanışmayı sağlayarak mesleğin itibarını artıracağız.
* Mesleki faaliyetleri sırasında, tüm kurumlarla ilişkilerinde meslektaşlarımızın yanında olacağız.
* Baro web sayfasının etkin şekilde kullanılmasını sağlayacağız.
* Meslek ve yargı sorunlarının çözümünde mesleki saygınlık ve dayanışmayı sağlamada, ülke ve şehrimizin sorunlarının tartışılması ve çözümünde, çeşitli istek, öneri, eleştiri ve birikimleri önermede demokratik ve katılımcı bir oluşumu sağlamak için Karaman baro meclisini kuracağız.
* Birlikte aday olalım, birlikte kazanalım, birlikte yönetelim,
* 07 Ekim 2016 tarihine kadar birlikte yönetmek için katılımınızı bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284