Bir Annenin Feryadı “Cumhurbaşkanım Çocuğumu Kurtaralım”

İlimize komşu Ereğli İlçesi’nde yaşayan Melek Dinler bir buçuk yaşındaki oğlu Muhammed Emin'in ilik nakli için gerekli olan 50 bin lirayı bulamazsa çocuğunun gözleri önünde öleceğini söyleyerek gözyaşı döküyor.

Bir Annenin Feryadı “Cumhurbaşkanım Çocuğumu Kurtaralım”

Konya’nın Ereğli ilçesinde ikamet eden Melek Dinler'in dünyası, 7 aylık dünyaya gelen oğlu Muhammed Emin’e bağışıklık yetmezliği teşhisi konulması üzerine başına yıkıldı. Çocuğunun hastalığıyla uğraştığı sırada eşinden de boşanan Melek Dinler, oğluyla birlikte babasının yanında yaşamaya başladı. Maddi imkânları yetersiz olan anne Melek Dinler, çocuğunun ilik nakli olabilmesi için gerekli olan 50 bin liranın bulunamaması halinde çocuğunun gözleri önünde öleceğini söylüyor. 
“Çocuğumu Kurtaralım Yalvarıyorum”
Oğlunun doğduğundan beri bu hastalıkla mücadele ettiğini söyleyen anne Dinler, "Sürekli hastaneye yatıp geliyoruz. Doktorlar ‘ilik nakli olduktan sonra yaşaması zor, tam bir ümit veremem yaşar, yaşamaz’ diyorlar. Sizden isteğim sadece çocuğumu kurtarın. Çocuğum gözümün önünde eriyip gitmesin. İçim rahat etmiyor. Çocuğumu kurtaralım, yalvarıyorum. Ne gerekiyorsa çocuğum için yapalım” dedi.
Ameliyat masraflarını devletin karşılamadığını söyleyen Melek Dinler, “Şuan 1,5 yaşında olan oğlumun 28 Ocak’ta Hacettepe Üniversitesi’nde ameliyat olması gerek. 50 bin lira ameliyat parası istiyorlar. Bir sene, iki sene çocuğumun hastanede yatması gerekiyormuş Parayı bulamayınca ameliyat olamayacak. Benim maddi durumum iyi olmayınca, eşimle de ayrı olunca sizlere başvurdum. Sizlerden sadece isteğim çocuğumu kurtarmak... Herkes feryadıma kulak versin. Ne olur oğlumu kurtaralım. Eski eşime oğlumuz ilik nakli olacak gelin yardımcı olun diyorum. Ölürse ölsün, gebersin diyor. Yani utanıyorum böyle şeyi babasının demesine de. Ben kadın başıma ne yapacağımı şaşırdım. Onun için size yalvarıyorum, çocuğumu kurtaralım” dedi.
Devletten herhangi bir yardım alamadıklarını da aktaran gözü yaşlı anne Melek Dinler, nereye başvuru yaptılarsa bir sonuç alamadıklarını, ağabeyinin düveleri var diye kendisini geri gönderdiklerini söyledi. 
“Cumhurbaşkanım Çocuğumu Kurtaralım”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen acılı anne Melek Dinler, “Çocuğumu kurtaralım cumhurbaşkanım. Size yalvarıyorum. Gözümün önünde çocuğum eriyor. Eğer nakil olamazsa çocuğum gözümün önünde ölecek" diyerek yardım talebinde bulundu
Anneanne Arife Tekin ise, sadece torununu kurtarmak istediğini belirterek, “Babası sahip çıkmıyor. Maddi durumumuz zayıf. Onun için Türkiye’ye sesimizi duyurmak istiyorum. Veren de vermeyen de, el uzatandan da el uzatmayandan da Allah razı olsun. Devletimize Allah’ım ziyan vermesin. 50 bin lira paraya ihtiyaç var. Bir buçuk yaşına kadar baktım ama iyice sonladık” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284