Vali Meral’dan KOSGEB’e Ziyaret

İlimiz Valisi Fahri Meral, Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi İl Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Vali Meral’dan KOSGEB’e Ziyaret

Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan ve İl Jandarma Komutanı İlhan Şen’in eşlik ettiği ziyaret öncesinde müdürlük binasını gezerek bir süre incelemelerde bulunan Vali Meral, kurumun genel işleyişi ve personel yapısı ile müdürlüğün verdiği hizmetler ve yürüttüğü çalışmalar hakkında İl Müdürü Mevlüt Tavşan’dan bilgiler aldı.

İl Müdürü Mevlüt Tavşan, KOSGEB’in kuruluş amacı, çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgiler verdiği Vali Meral ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. KOSGEB Müdürü Tavşan verdiği bilgilerde, “KOSGEB, KOBİ statüsünde faaliyetlerini yürüten işletmelere Genel Destek Programı, AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, KOBİ Tekno Yatırım, KOBİ Teknopazar, KOBİ - GEL Destek Programı, İşbirliği Güç Birliği Destek Programı gibi 11 farklı destek programı ile geri ödemeli ve geri ödemesiz destekler sağlamaktadır. TUİK iş kayıtları istatistikleri 2016 verilerine göre ilimizde 10.322 adet KOBİ faaliyet göstermekte olup, ilimiz ülke genelinde 62. sırada yer almaktadır. İlimiz KOBİ’lerinin 6144 adedi KOSGEB veri tabanında kayıtlıdır KOSGEB tarafından ilimizde 2017 yılı kasım ayı sonuna kadar Genel Destek Programı kapsamında verilen desteklerle 300 farklı işletmeye toplam 6 milyon 124 bin 893 Türk Lirası hibe desteği sağlanmıştır. Verilen bu destek tutarı ile KOSGEB, ilimiz ülke genelinde 35. sırada yer almaktadır. 2003 – 2017 yılları arasında KOSGEB tarafından 15 milyon 667 bin 285 Türk Lirası hibe desteği sağlanmış olup; 2017 yılında KOSGEB – İŞKUR, KOSGEB - KMÜ, KOSGEB – MEVKA ve KOSGEB olarak 38 sınıfta 957 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlenmiştir. KOSGEB İl Müdürlüğünce 2003 -2017 yılları arasında tüm destek programları kapsamında toplam 32 milyon Türk Lirası hibe desteği sağlanmış, bununla birlikte yine 2003-2017 yılları arasında toplamda ilimizdeki 3995 adet işletmeye 130 Milyon Türk Lirası kredi hacmi oluşturulmuştur. Ayrıca ilimizde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri kapsamında 219 sınıf açılarak 5511 kişiye eğitimleri verilerek sertifikalandırılmıştır” dedi.

İlimiz ekonomisinde yaşanan son gelişmelerin de değerlendirildiği ziyarette Vali Meral, esnaflara ve küçük ölçekli sanayi işletmelerine verdikleri desteklerden dolayı KOSGEB Müdürü Mevlüt Tavşan’a teşekkür ederek, kurumun hedeflerine ulaşmasında yürütülecek çalışmalarda başarılar diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284