Bizbize Karaman Platformu Yüz Yillik Gelenegi Yasatti

Bizebize Karaman Platformu´nun, Vlaardingen kentinde ki Mozaik Futbol Kulübü Lokali’nde organize ettigi ‘Arabasi Gecesi’nde Karamanlilar eski bir gelenegi yasattilar.

Bizbize Karaman Platformu Yüz Yillik Gelenegi Yasatti

Hollanda´da kara kisin hüküm sürdügü su günlerde Rotterdam ve çevresinde oturan Karamanlilar arabasi sofrasinda bulustular. Programa katilanlar disarida kar kalinliginin 15 cm oldugu bu soguk gecede arabasi içerek isindilar.
Hollanda Bizbize Karaman Platformu üyeleri, isadamlari, gençler ve bazi davetlilerin katildigi programda platform adina söz alan Fehmi Uzun, “Bugün tertip ettigimiz "Dostlarla Arabasi Gecemizde" bizi maddi ve manevi olarak destekleyen gönüllülerimiz, sponsorlarimiz ve emegi geçen herkese tesekkür ederim. Bu organizasyon ile hem yüz yillik Arabasi gelenegini yasattik hem de Hollanda´da ikamet eden Karamanli hemserilerimizi bulusturduk. Programa Türkiye´den Piri Reis Vadisi projesi ve Karamandaki gelismeleri anlatmak için gelen belediye baskanimiz Kamil Ugurlu´da katilacakti. Maalesef kötü hava sartlarindan dolayi Amsterdam dan buraya gelemedi. Biz Bize Karaman'in yapmis oldugu bu aksamki Arabasi programinin devami önümüzdeki günlerde tekrar edilecek”, dedi. Vlaardingen Isçi Partisi eski Meclis Üyesi Zekeriya Aslan ise, “Güzel bir aksamdi, hemserilerimizle bir araya geldik. Birlik, beraberlik ve dostluk içerisinde arabasi çorbamizi içtik. Ortam çok güzeldi. Bol bol sohbet etme firsati bulduk. Temennim bu tür sosyal faaliyetlerin sik sik tekrarlanmasi”, seklinde konustu.
Türk çayi esliginde devam eden program, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
Hollanda Bizbize Karaman Platformu: Ercan Uyrum, Ali Kondu, Fehmi Uzun, Zekeriya Aslan, Erkan Özçelik, Nusret Öksüz, Mehmet Ali Topcu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284