BYEGM’den Bir Yenilik Daha “Yerel Medya Her An Yaninizda”

Basbakanlik Basin Yayin ve Enformasyon Genel Müdürlügü tarafindan hazirlanan “Anadolu’nun Sesi” mobil uygulamasi hayata geçirildi. Uygulama, Genel Müdürlügün 94. kurulus yil dönümü kutlamalari kapsaminda 09 Haziran 2014 tarihinde TBMM’de düzenlenen törende Basbakan Yardimcisi Sayin Bülent Arinç’in katilimiyla hizmete açildi.

BYEGM’den Bir Yenilik Daha “Yerel Medya Her An Yaninizda”

Yerel medyaya destek amaciyla baslatilan proje ile bulut iletisim teknolojisi yerel medyanin kullanimina sunuldu. Ücretsiz olarak isteyen herkesin erisilebilecegi uygulama ile yerel gazeteler genis bir kitleye ulasabilecek. IOS isletim sistemine sahip akilli telefon ve cihazlarda kullanilabilecek uygulama ile yerel medya, gazetelerini mobil platformda yayimlayabilecek. E-Gazeteye dönüstürülen yayinlar yerel medya için arsivlenecek. Bu sayede kullanicilar 7/24 istedikleri yerden kendi yayinlarina erisim imkanina sahip olabilecek.
Proje ayni zamanda, BYEGM tarafindan yürütülen Devlet Enformasyon Sistemi (DES) ile entegre çalisacagindan zengin bir medya takip kaynagi olusturacak ve devletin üst makamlarini yerel medya haberleri ile elektronik ortamda gerçek zamanli bilgilendirecek.
App Store’da “Anadolunun Sesi” adi ile yer alan uygulamada simdilik 70 ilden 360 gazete günlük olarak yer aliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284